fbpx

HTM Den Haag staakt in ochtendspits donderdag 12 mei

03 mei 2011 22:29

Het Haagse vervoersbedrijf HTM gaat donderdag 12 mei staken in de ochtendspits. Van begin dienst tot half negen ´s ochtends rijden er geen bussen en trams, inclusief RandstadRail. De actie heeft dezelfde duur als die van de RET op 11 mei en het GVB op 13 mei.

De vakbonden vrezen dat door de bezuinigingen van 120 miljoen op het stadsvervoer en de verplichte aanbesteding in de drie grote steden Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gaan zorgen voor een kaalslag in het openbare vervoer. Er komen volgens de bonden overvolle voertuigen en de sociale veiligheid gaat omlaag.

Reizigers met RandstadRail kunnen, net zoals bij de vorige stakingen, gebruik maken van de RandstadRail van RET tussen Den Haag Centraal en Leidschenveen. Dit komt doordat de RET de dag ervoor staakt. Alleen de halte Beatrixkwartier is op die route onbediend.

Bij de vorige staking liet de NS Intercity´s tussen Gouda en Den Haag extra stoppen in station Zoetermeer, om reizigers die normaal de RandstadRail gebruikten gedoseerder mee te kunnen nemen. Het is nog onbekend of dit deze keer weer gebeurt.