fbpx

Huizinga wil één opstaptarief OV-chipkaart

08 dec 2009 9:19

Het mag niet zo zijn dat de treinreiziger straks duurder uit is door gebruik van de ov-chipkaart. Ook niet als zij met meerdere spoorvervoerders reizen, Dat vindt staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer. Zij antwoordt dat op PvdA-Kamervragen naar aanleiding van berichtgeving in het Limburgs Dagblad.

In de huidige plannen moeten reizigers per spoorvervoerder in- en uitchecken. Wanneer ze van vervoerder wisselen moeten ze opnieuw het instaptarief betalen. Daardoor zou de reis toch duurder kunnen worden. Huizinga wil dat voorkomen.
"Vanuit het belang van de reiziger is het wenselijk te komen tot één opstaptarief op het spoor indien wordt gereisd met de OV-chipkaart. Het papieren treinkaartje kent bij reizen door geheel Nederland nu ook maar één opstaptarief. De decentrale overheden en NS zijn, met mij, van mening dat voorkomen moet worden dat de reiziger een dubbel opstaptarief betaalt" schrijft de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.

Probleem speelt nog niet
In de brief wijst Huizinga erop dat het probleem nog niet speelt, omdat NS de enige spoorvervoerder is die momenteel de OV-chipkaart accepteert. Volgens Huizinga is nog maar sinds kort bekend dat een dubbel opstaptarief dreigde. "De laatste weken is de ideevorming over de tarieven in de railketen verder voortgezet. Toen werd de mogelijke situatie van een dubbel opstaptarief bekend. Daarvan hebben nu NS en de decentrale overheden vervolgens afstand van genomen."

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *