fbpx

Hybride bussen voor Enschede

01 dec 2010 20:33

Er komen steeds meer hybride bussen in Nederland, zo ook in Enschede. De Regio Twente, Connexxion en de Gemeente Enschede presenteerden woensdag twee nieuwe hybride bussen. De bussen zullen worden ingezet op de stadsdienst van Enschede (lijn 2).

De komende maand wordt gebruikt om chauffeurs kennis te laten maken met de nieuwe bussen. Vanaf januari 2011 zullen de bussen te zien zijn in de reguliere dienstregeling. Het initiatief betreft een samenwerking tussen zowel publieke en private partijen.

De bus
De Hybride bus lijkt op de normale stadsbus, maar zijn van de buitenkant toch duidelijk te herkennen. Dat komt doordat op de buitenkant prominente gebouwen van Enschede zijn opgedrukt . De bussen zijn veel stiller dan een gewone bus. Dat komt doordat de bussen worden aangedreven door een geruisloze elektromotor, gecombineerd met een kleine dieselmotor. Behalve dat de bussen stiller zijn, zijn ze ook beter voor het milieu.

Presentatie
Manuel van der Wal, eigenaar van de website www.manuelspot.nl was aanwezig bij de presentatie, en stuurde ons de volgende foto´s toe:

Foto´s: Manuel van der Wal