fbpx

IC Bus Düsseldorf – Eindhoven – Antwerpen van start

Maandag is de busdienst Düsseldorf – Eindhoven – Antwerpen van Deutsche Bahn van start gegaan. In bijzijn van Arriva-directeur Anne Hettinga werd het officiële startschot gegeven. Vanaf vandaag rijdt de IC-bus drie à vier keer per dag via Eindhoven naar Düsseldorf en Antwerpen. 

DB-dochter Arriva Touring zorgt voor buschauffeurs voor de nieuwe lijndienst. Het Duitse bedrijf hoopt op zeker 25 reizigers per rit. "We zien veel potentie in deze nieuwe dienst. De bus is snel, comfortabel en goedkoop. Zowel voor de zakelijke reiziger, als de vrije tijdsreiziger is deze bus interessant. Ook in combinatie dat de bus door rijdt naar Düsseldorf Airport" zegt Anne Hettinga. De zitplaatsen in de bus zijn inderdaad comfortabel en lijken op de 1e en 2e klas stoelen in de ICE. Anders dan bij trein is er in de bus echter geen klasse-onderscheid. 

Vorige week maakte Arriva op de Dag van de Rail bekend dat er waarschijnlijk meer intercity-bussen richting Nederland zullen volgen. Op dit moment rijden er al IC-bussen vanuit Duitsland naar Tsjechië, Luxemburg, Zwitserland, Polen, Slovenië en Kroatië. "Alle nu geopende verbindingen zijn succesvol. Soms hebben we de frequenties moeten verhogen. We groeien ieder jaar enorm" zegt een zegsman van DB. Met de dienst via Eindhoven gaan er voor het eerst IC-bussen rijden naar Nederland en België. Welke andere lijndiensten DB in gedachten heeft, wil het bedrijf nog niet bekend maken.

Vanaf Eindhoven is de bus vijf kwartier onderweg naar Antwerpen. De bussen naar Düsseldorf zijn anderhalf uur onderweg naar het station in het stadscentrum. Daarna gaan de bussen nog verder richting Düsseldorf Flughafen, waar de bussen een half uur later aankomen.

Bustickets voor de nieuwe dienst zijn vanaf Eindhoven verkrijgbaar vanaf 9 euro. Dat tarief wordt zowel aangeboden richting Antwerpen als richting Düsseldorf. De tickets worden uitsluitend verkocht via bahn.de. Houders van de Duitse BahnCard 25 krijgen ook op deze busreis 25 procent korting en reizen dus al vanaf 6,75 euro per enkele reis.

Net als bij internationale treintickets zijn de prijzen van het buskaartje variabel. Daarbij geldt in de regel: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper. De IC-bussen, zoals DB ze noemt, zijn voorzien van wifi en wc´s. De Franse spoorwegen rijden ook al enige tijd met bussen (iDBUS). Die rijden vanuit Amsterdam naar Brussel, Londen, Lille en Parijs. Eurolines is de bekendste op de markt van lange afstandsbussen. Veolia Transport is in Nederland, België, Frankrijk en Portugal eigenaar van Eurolines.

Het netwerk van IC-bussen van DB

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Carine De Graef
6 jaren geleden

Niet echt duidelijk. Ik wil van Antwerpen naar Eindhoven met de IC bus maar vind daar net geen info over. Kan dat, op 6 juli moet ik van Antwerpen naar Eindhoven, graag had ik gebruik gemaakt van de IC bus.
Hartelijk dank voor uw antwoord,
Vriendelijke groeten, Carine De Graef