fbpx

Infrabel lanceert website over spoorwegveiligheid

25 feb 2010 12:19

Naar aanleiding van het treinongeluk van maandag 15 februari 2010 in Buizingen lanceert Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, een website, toegankelijk voor het grote publiek, over veiligheid op het spoor. Met deze website wil Infrabel alle informatie omtrent veiligheid op het spoor centraliseren en een antwoord bieden op eventuele vragen.

In navolging van het treinongeluk van vorige week in Buizingen, werd er heel wat gecommuniceerd over veiligheidssystemen en veiligheidsmaatregelen op het spoor. Aangezien het een complexe materie betreft en om verwarring te vermijden, wil Infrabel een duidelijk overzicht geven van de belangrijkste veiligheidsaspecten op het spoorwegnet.

Aan de hand van een aantal filmpjes wordt de werking van de veiligheidssystemen geïllustreerd. De website biedt ook een antwoord op een aantal veelgestelde vragen (FAQ).

Wie daarna nog vragen heeft, krijgt bovendien de mogelijkheid om die via de website te stellen. De website gaat vanaf donderdag 25 februari online en is te raadplegen op de volgende link: www.spoorveiligheid.be . .