fbpx

InnoTrans 2010 in september met recordaantal exposanten

De spoorvakbeurs Innotrans in Berlijn zal dit jaar een recordaantal exposanten hebben. De organisatie verwacht tijdens de beurs (21 – 24 september) meer dan 2.000 exposanten. Dat heeft Innotrans een kleine twee maanden voor de beurs bekend gemaakt.

Behalve  meer exposanten verwacht InnoTrans ook meer bezoekers. Tijdens de laatste vakbeurs in 2008 bezochten ruim 85.000 bezoekers InnoTrans. DIt jaar verwacht de organisatie 100.000 bezoekers.

Innotrans 2008
In 2008 presenteerde Alstom haar nieuwe hogesnelheidstrein AGV en toonde Siemens de eerste Valero voor de Russische spoorwegen. Ook andere spoorondernemingen toonde hun treinen. Zo was Bombardier met de Traxx locomotief aanwezig en Vossloh met de Euro 4000.

Internationaal karakter
Ook dit jaar zijn de verwachtingen hoog gespannen. Volgens InnoTrans zal de beurs nog internationaler zijn dan de vorige edities. Zo zullen de ruim 2.000 exposanten komen uit 44 landen. Het aantal exposanten uit bijvoorbeeld Amerika en Canada neemt toe.

Europese Spoorwegmaatschappijen
Behalve treinbouwers zullen ook Europese spoorwegmaatschappijen aanwezig zijn. Zo zal onder andere de SNCF, Deutsche Bahn, ÖBB, SBB, PKP en de Russische Spoorwegen vertegenwordigd worden. Ook diverse infrabeheerders, waaronder de Belgische Infrabel zullen aanwezig zijn.

Panneldiscussie duurzaamheid
Op de vakbeurs zullen ook de CEO´s van Bombardier, Siemens, Alstom met elkaar in gesprek gaan over het thema duurzaamheid in de spoorbranche. Daarbij zal ook de Duitse minister van Verkeer aanwezig zijn.

Tickets
Tickets voor InnoTrans kunnen via de website van de organisatie besteld worden en zijn verkrijgbaar vanaf 36 euro.