fbpx

InnoTrans 2016: Werelds grootste railbeurs van start

19 sep 2016 20:15

Medewerkers uit de spoorsector komen deze week vanuit de hele wereld naar Berlijn. In de Messe van Berlijn wordt namelijk de grootste railbeurs ter wereld georganiseerd: InnoTrans. Op de beurs worden de komende dagen de nieuwste ontwikkelingen uit de spoorsector gepresenteerd. De beurs heeft naar eigen zeggen 140 wereldprimeurs.

Een aantal spiksplinternieuwe treinen wordt op de beurs gepresenteerd. De Zwitserse fabrikant Stadler toont bijvoorbeeld voor het eerst de EC250. Het Franse Alstom gaat tijdens InnoTrans de eerste waterstoftrein presenteren. De beurs gaat echter niet alleen om nieuwe treinstellen, maar ook om techniche snufjes die het onderhoud van de trein of de rails kunnen verbeteren of om allerlei systemen die in de trein kunnen worden gebruikt.

In totaal zijn er bijna 3.000 bedrijven die hun innovaties presenteren. En daarvoor is heel wat ruimte nodig: de beurs heeft een oppervlakte van maar liefst 112.000 vierkante meter. Daarmee is de beurs groter dan ieder beursterrein in Nederland. Behalve de bijna drieduizend stands zijn er ook meer dan honderd echte railvoertuigen aanwezig. 

De beurs gaat dinsdag van start en duurt tot en met vrijdag. Naar verwachting zullen meer dan 100.000 mensen InnoTrans bezoeken. 

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Beheerder
Jan van der Meer
7 jaren geleden

jasdfj sad