fbpx

Inschrijving Kilometer Kampioen van start

09 mei 2019 22:55

Wil je mee doen met de Kilometer Kampioen op 29 juni? Dan kun je je vanaf nu inschrijven voor de Kilometer Kampioen. Er is plek voor 150 deelnemers. Alle deelnemers krijgen een t-shirt thuisgestuurd. Ook kunnen de deelnemers indien gewenst een aantrekkelijk aanbod krijgen voor een 1e klas dagkaart krijgen (maximaal 100 personen).

Meest fanatieke treinreiziger

Met de wedstrijd wil Treinreiziger.nl de meest fanatieke treinreiziger van Nederland vinden. De eerste editie in 2015 werd gewonnen door Bob Landman, hij wist in 24 uur 1593 kilometer af te leggen. In 2017 werd dat record verpulverd: Koen Nijbroek legde maar liefst 1979 kilometer af. Maar eigenlijk kunnen die scores niet goed met elkaar vergeleken worden: elke editie zijn de spelregels anders.

18 uur

Ook deze editie zijn de spelregels weer anders. Belangrijk verschil met de eerste twee edities is dat de wedstrijd nu is verkort tot 18 uur. “We hebben dit gedaan omdat er ‘s nachts opnieuw minder treinen rijden. Om te voorkomen dat iedereen ‘s nachts – en daardoor ook sneller overdag – dezelfde planning heeft, hebben we de wedstrijdduur verkort naar 18 uur”, legt redacteur Hildebrand van Kuijeren uit.

Elk traject maximaal één keer

Voor de rest is de wedstrijd een combinatie van eerdere regels uit eerdere edities. Zo mag nu net als in 2015 elk traject maximaal één keer worden afgelegd. Alleen Zwolle – Meppel en Roermond – Sittard mogen twee keer worden afgelegd. “Als andere trajecten twee keer worden afgelegd tellen ze slechts één keer mee”, aldus van Kuijeren.

Deelnemers

Treinreiziger.nl hoopt dat ook dit jaar weer jong en oud meedoen. “Vorig jaar was de jongste deelnemer 11 en de oudste 75 jaar. We hopen ook in 2019 dat reizigers van alle leeftijden ook mee doen. Mannen waren vorige editie in de meerderheid, we hopen dat dit jaar het aantal vrouwelijke deelnemers groeit.”

De belangrijkste spelregels

  • Maak zoveel mogelijk kilometers op één dag (18 uur) per trein binnen Nederland.
  • Je mag zelf bepalen waar en wanneer je begint, mits dit op 29 juni is (vóór 10u).
  • Elk traject telt maximaal één keer. Alleen Zwolle – Meppel en Roermond – Sittard telt maximaal twee keer mee (mits twee keer afgelegd)
  • Tussen 11 en 15 uur moet je Utrecht Centraal aan doen.
  • Vergeet niet vooraf je planning te delen en tijdens de reis bewijs te verzamelen.

Wat kun je winnen?

De winnaar / het winnende team kan kiezen uit een InterRail-ticket of een trein-stedentrip. Deelname aan de wedstrijd kost 11,50 euro. Wil je meedoen? Schrijf je dan snel in, want er zijn tot 150 plaatsen. Op 21 juni stopt het inschrijven sowieso.


Handige links & informatie

De Kilometer Kampioen wordt mogelijk gemaakt door Railforum.

0 0 stemmen
Artikel waardering
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angelique
5 jaren geleden

Ik heb de veel gestelde vragen gelezen, maar er is me toch iets niet helemaal duidelijk: Ik snap dat ik mijn planning en begin en eindstation plus begin en eindtijd door moet geven. Maar wat als ik nu “positieve”vertraging heb en een overstap eerder haal ergens op mijn planning en bijv. Een kwartier extra tijd heb. Mag ik dan in dat kwartier extra kilometers proberen te maken die ik niet vooraf heb aangegeven? Natuurlijk zorg ik dmv fotos voor bewijs.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Angelique

Ja hoor, je mag van je schema afwijken, ook in positieve zin. Mocht je vooraf op schema lopen, vinden we het leuk om een berichtje te ontvangen, maar het is niet verplicht. Eindtijd en eindplaats mag ook veranderen. Begintijd is de bedoeling niet zomaar te wijzigen, maar onder bijzondere omstandigheden kan je ook op dat moment startmoment in overleg aanpassen. Wat niet mag – en daarom willen we de begintijd weten – is dat als je al gestart bent, besluiten je starttijd aan te passen.

Straaljager
5 jaren geleden

Nieuweling vraag: Zit er een treinkaartje bij deze 11,50 of moet deze nog apart bijgekocht worden. Omdat in de FAQ staat: wanneer krijg ik mijn T-shirt en kaartje. -> … worden tegelijk geleverd. En hierboven staat aantrekkelijk aanbod krijgen voor een 1e klas dagkaart krijgen. Gesuggereerd dat er geen treinkaartje bij zit. Alvast bedankt!

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Straaljager

We hebben voor 100 mensen inderdaad een aantrekkelijk aanbod. Als je mij een mail stuurt – [email protected] – kan ik je alvast informeren wat dat aanbod inhoud.

Anna
5 jaren geleden

Zou een uitdaging zijn om zoiets ook te organiseren voor mensen met een beperking, zou graag meedoen maar ben fysiek niet in staat om van de ene naar de andere trein te rennen, reis normaal ook met scootmobiel. Ga morgen voor mezelf de uitdaging aan om zonder scootmobiel met de trein te reizen.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Anna

Ik zou eigenlijk wel leuk vinden om eens iets te organiseren waarbij minder validen mensen anderen de ervaring geven hoe het is om minder validen te zijn. Ik heb er echter nog geen concrete plannen voor. Verder: er doen nu ook heel veel mensen voor de fun mee, voor het groepsgevoel, die bewust niet voor de winst gaan. Dat kan ook 🙂 Het is ook een hele prestatie als je minder valide bent, en dan heel de dag reist. Dan zou je in elk geval ook even de schijnwerpers op je krijgen tijdens de wedstrijd 🙂

Anna
5 jaren geleden

Ik doe in ieder geval mee, vandaag een dagje met de trein zonder scootmobiel. Vermoeiend maar wel leuk om weer te doen na 4 jaar weinig treinen.

Henk
5 jaren geleden

De jongste is in ieder geval jonger dan die van de vorige keer, namelijk het jongste broertje van de voormalige jongste. De oudste in ieder geval 2 jaar ouder dan 2 jaar geleden, en die reist weer met de jongste.

@Anna: Vorige keer deed er in ieder geval iemand met rollator mee. De razende overstap die een groep in Rotterdam maakte is in zo’n geval natuurlijk niet haalbaar, maar met een beetje slim plannen kom je best ver denk ik.

Ton Jonker
5 jaren geleden

Leuk dat jij (H.K.) en je familie ook weer mee doen, gaat de een na jongste nu alleen op pad?,
2 jaar geleden reisden we samen van eindhoven via de maaslijn naar utrecht

Henk
5 jaren geleden
Antwoord aan  Ton Jonker

@Ton: Het is de bedoeling dat de oudste 2 samen gaan, en de jongste met mijn vader een koppeltje gaat vormen. Ik ga weer alleen. Wie weet komen we elkaar weer tegen. Een aantal van de door jou genoemde lijnen zit in mijn (voorlopige) schema.

Nu in alle draadjes over dit onderwerp zo veel wordt gereageerd begint het bij mij al heel erg te leven. Ik zit het hele weekend al te plannen, maar moet vaak of heel lang wachten, of heel hard rennen om mijn gewenste reis te kunnen maken. Gelukkig hebben we nog een tijdje…

Evert
5 jaren geleden

@Hildebrand: Ik bekijk net de scorekaart, en het valt mij op dat in de regio Groningen, de Eemshaven niet in het traject Sauwerd – Roodeschool is opgenomen, of juist word doorgetrokken op de scorekaart. Is dit een foutje of bewust zo gekozen?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Evert

De scorekart van 2017 is herbruikt, toen was Eemshaven nog niet geopend, dus stond het er niet op. Ik vermoed dat vrijwel niemand tot de Eemshaven gaat komen, maar wie dat wel doet mag uiteraard het juiste aantal kilometers rekenen (maximaal 1x, niet retour).

Evert
5 jaren geleden

@Hildebrand: Maar vertrekken vanaf het noordelijkste treinstation van Nederland kan ook ;)! De eerste trein vanaf Eemshaven naar Groningen en verder is om 07:20 uur. Ik neem het mee in het puzzelen. Ik vind het eigenlijk ook wel een uitdaging om op 1 dag zowel het noordelijkste treinstation, als ook het zuidelijkste treinstation van Nederland, Eijsden aan te doen ;)! Nu nog een tentje regelen om op de Eemshaven te overnachten. Want Eemshaven is echt the middle of nowhere 🙂 ;)!

Henk
5 jaren geleden

Als niet zo handige computeraar: Bij de vorige KK was er op Facebook een evenement aangemaakt waarin men elkaar op voorhand vond, en er flink werd gediscussieerd.
Kan iedereen zo’n evenement aanmaken, of moet dat vanuit de organisatie? In dat geval: Hildebrand, wil je zoiets aanmaken?
Groot voordeel is dan dat alle discussies mooi bij elkaar staan, en snel zichtbaar is als er iets is toegevoegd.

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Henk

Volgens mij had ik dat FB-evenement de vorige keer gemist…

Wel een goed idee.

Henk
5 jaren geleden
Antwoord aan  Erwin Wessels

Je reacties staan er vaak genoeg in hoor.
Best grappig om terug te lezen wat 2 jaar geleden de belangrijkste gedachten van tevoren waren.

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Henk

Er staat me nu ook weer iets van bij… Ik zat meer met mijn gedachten bij de live blog op Treinreiziger.nl.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Henk

Ik heb weer een Facebook evenement aangemaakt 🙂 https://www.facebook.com/events/305018463772252/

Henk
5 jaren geleden

Goed bezig, Hildebrand!

Evert
5 jaren geleden

@Hildebrand: Dit jaar na afloop van de wedstrijd een borrel, niet op Utrecht Centraal maar bijvoorbeeld in het monumentale hoofdkantoor van NS / Prorail in Utrecht?!

Angelique
5 jaren geleden

Nog even een vraagje: als ik van Rotterdam cs naar Tilburg wil met een intercity kom ik langs Rotterdam lombardijen en Breda prinsenbeek. Maar op de score kaart kan ik alleen de hsl kilometers vinden. Mag ik dus deze kilometers berekenen of kijk ik niet goed en gaat de intercity een andere route?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Angelique

Die trein rijdt inderdaad via de HSL.

Angelique
5 jaren geleden

Thanks!

Max
5 jaren geleden

Hallo. Ben volop aan het plannen 🙂

Nog een vraagje. Als we met IC Brussel Nederland vanuit Antwerpen zouden binnenrijden, tellen dan ook de km Hazeldonk grens – Breda? Zo ja, hoeveel km is het en om welk uur gaat de trein de grens over?

Super bedankt!

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Max

Leuk. Nee, de kilometers tellen altijd mee vanaf een station.