(c) Shutterstock

Veel gestelde vragen Kilometer Kampioen

klok 03 mei 2019 17:33

Hieronder de lijst meest gestelde vragen & antwoorden. Staat je vraag er niet bij? Reageer gerust onder het artikel.

Tussen 11 en 15u* dien je in Utrecht te komen bij de stempelpost. De stempelpost zal centraal in de stationshal zijn. De precieze locatie krijg je nog te horen. Je krijgt op de stempelpost een kleine attentie mee, als bewijs dat je de stempelpost hebt aangedaan. Verder wordt je naam afgestreept. Het bezoek aan de stempelpost zelf zal snel gaan. 1 a 2 minuten bij de stempelpost is voldoende. * = We streven een marge aan te houden van 5 minuten, dus van 10:55 tot 15:05.

Raadpleeg de reisplanner van NS. Deze is in elk geval minimaal 10 dagen voor vertrek up-to-date, als het goed is zijn de meeste werkzaamheden al eerder verwerkt. We hebben van ProRail begrepen dat er met name tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Muiderpoort aan het spoor wordt gewerkt, zowel richting Duivendrecht als richting Weesp.

Op deze pagina van NS kun je de werkzaamheden filteren (die op dit moment bekend zijn).

De t-shirts hoor je voor 22 juni te hebben ontvangen. Heb je die niet op 22 juni ontvangen? Laat het dan direct weten. Dan kunnen we daarop actie ondernemen. De treinkaartjes worden (indien van toepassing) direct geleverd met het t-shirt.

Je hebt maximaal 18 uur de tijd om de kilometers voor de wedstrijd te maken. Je mag zelf een tijdstip kiezen wanneer de 18 uur van start gaan. De 18 uur moeten plaats vinden tussen 29 juni 0:05 en 30 juni 4:00 uur. De 18 uur moeten dus uiterlijk op 30 juni 4:00 uur worden afgerond.

Elk afgelegd traject telt maximaal 1x mee, uitgezonderd : Zwolle – Meppel en Sittard – Roermond. Deze trajecten tellen maximaal 2 keer mee. Leg je een traject vaker af? Dan tellen de afgelegde kilometers op dat traject slechts één keer mee. De hogesnelheidslijn zien we als een aparte spoorlijn tussen Hoofddorp – Rotterdam Centraal en tussen Rotterdam Lombardijen – Breda Prinsenbeek.

Voorbeeld 1: Je reist met de Intercity Direct Rotterdam – Amsterdam Centraal en vervolgens met de Intercity Amsterdam – Alkmaar. Het stukje Amsterdam Centraal – Amsterdam Sloterdijk telt echter maar één keer mee, ook al wordt het twee keer afgelegd.
Voorbeeld 2: Je reist met de Intercity Amsterdam – Schiphol en daarna met de intercity Schiphol – Utrecht. Elke kilometer telt mee. Het maakt daarbij niet uit dat je Schiphol – Amsterdam Riekerpolder dubbel aflegt, dit omdat Riekerpolder geen station is.

Allereerst moet je uiteraard je aanmelden. Daarna vragen we je om uiterlijk 23 juni je planning en je scorekaart in te vullen en op te sturen. Dat betekent overigens niet dat je de planning niet meer mag aanpassen. Dat kan altijd. Als dat voor 29 juni gebeurt, dan horen we dat graag. Als dat op 29 juni zelf gebeurt, dan merken we dat achteraf wel.

Op de scorekaart zie je alle trajecten die Nederland heeft. Je vult in welk traject je aflegt en hoe vaak. Dan zie je hoeveel kilometer je aflegt. Als je van Amsterdam Centraal naar Utrecht reist, vul je dus de volgende trajecten in:

 • Amsterdam Centraal – Amsterdam Muiderpoort
 • Amsterdam Muiderpoort – Duivendrecht
 • Duivendrecht – Amsterdam Bijlmer
 • Amsterdam Bijlmer – Breukelen
 • Breukelen – Utrecht Centraal

Controleer goed of je geen enkel traject vergeet in te vullen. Scorekaart kun je hier downloaden.

We hebben in beginsel 150 plekken. Als die bereikt zijn, stopt het inschrijven. Als dat aantal op 8 juni nog lang niet bereikt is, bestellen we mogelijk minder t-shirts en kan het aantal van 150 naar beneden worden bijgesteld. Op 21 juni stopt het inschrijven sowieso.

Sommige deelnemers vragen zich af hoe het zit met Amsterdam Centraal – Sloterdijk. Dit omdat er te Sloterdijk sporen op verschillende niveaus liggen die naar Amsterdam Centraal gaan. We zien Amsterdam Centraal – Sloterdijk echter als één traject wat maximaal één keer mee kan tellen.

Uiteraard. Als de omstandigheden er naar zijn kan je uiteraard van je planning afwijken.

We hebben niet de capaciteit om alle scorekaarten en foto’s van alle deelnemers te controleren. Na de wedstrijd claim je hoeveel kilometers je volgens jou hebt afgelegd. Bij de personen die de hoogste kilometeraantallen claimen zullen we wel heel goed de scorekaart en het bewijsmateriaal bestuderen. Als ergens een foto mist, hoeft dat niet direct een probleem te zijn. We zullen dan het geheel van de bewijsstukken bekijken, en op grond daarvan bepalen hoe aannemelijk is dat een reis echt is afgelegd. Zeker als je een foto mist bij een overstap bij een logische route, is dat helemaal niet erg. Bijvoorbeeld: je reist van Rotterdam naar Groningen, met een overstap in Zwolle. Als je dan geen foto van de overstap hebt in Zwolle, maakt dat niet veel uit. Immers, als je kan aantonen dat je in Rotterdam bent geweest, en daarna in Groningen, dan moet je wel via Zwolle gereisd hebben.Als je onvoldoende tijd hebt om een foto te maken, kun je ook een video maken. Of zo snel als je in de volgende trein bent een bewijsstuk verzamelen.

Als je onvoldoende tijd hebt om een foto te maken, kun je ook een video maken. Of zo snel als je in de volgende trein bent een bewijsstuk verzamelen.

Na afloop van de wedstrijd dien je via een formulier* te claimen hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Als je het bewijs nog niet verstuurd hebt via de app, dan dien je dat na afloop alsnog te doen. Als je gebruik maakt van de ov-chipkaart, dan is je reisdata mogelijk niet op tijd beschikbaar. Die dien je dan nadien na te leveren. Bij het formulier* waar je de kilometers claimt, dien je ook een scorekaart in te leveren, tenzij deze hetzelfde is als die van voor de wedstrijd.
* = Het internetadres van het formulier wordt nog bekend gemaakt.

Load More


Handige links Kilometer Kampioen

13 gedachten over “Veel gestelde vragen Kilometer Kampioen”

 1. Anton schreef:

  worden kilometers die ik per vervangende bus ipv trein rijd ook meegerekend in de wedstrijd

  1. Erwin Wessels schreef:

   De vorige editie niet, dus ik ga ervan uit dat die nu ook niet meetellen. Je zit dan immers niet in de trein, en het gaat om het aantal kilometers dat je maakt in de trein 😉

  2. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Erwin heeft gelijk: je mag ze wel gebruiken, maar de kilometers tellen niet mee.

 2. Sven schreef:

  Ik heb de spelregels gelezen. Er staat dat elk stuk route maar 1 keer wordt geteld. Betekend dit dat dat als ik bijvoorbeeld op Roosendaal Vlissingen reis, dat alleen de heenreis wordt geteld (Roosendaal Vlissingen) en de terugreis (Vlissingen Roosendaal) niet, of kan ik per route gewoon een retour maken?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Elk traject telt maar één keer (behoudens twee uitzonderingen: Zwolle-Meppel en Roermond-Sittard), dus als je een retourtje Roosendaal-Vlissingen wilt inplannen: dat mag, maar dan mag je die afstand maar één keer meetellen.

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Wat Erwin zegt Klopt precies.

 3. Milco schreef:

  Dien je zelf voor een treinkaart (zoals een dagkaart) te zorgen? En mag je altijd van je planning afwijken of alleen in het geval van een storing of treinuitval?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Je mag altijd van je planning afwijken. We kunnen helaas geen treinkaartje bieden. Je kunt bij Actie van de Dag een dagkaart kopen voor 19,50 of wachten op een betere actie.

   1. Milco schreef:

    Helemaal duidelijk, dank voor het (snelle) antwoord!

 4. Milco schreef:

  Toch nog wat vragen:
  – Je moet op ieder overstapstation een selfie maken, kun je dit ook tijdens de reis vast opsturen of is achteraf alles in 1x het beste/handigste?
  – In hoeverre tellen grenstrajecten mee? Tot de grens of tot het eerste station voor de grens?
  – Mag je een niet-haalbare overstap nemen doordat een trein wat vroeger is bijvoorbeeld?
  – Is een ontvangst van de betaling van het T-shirt voldoende bewijs dat je meedoet (afgezien van de planning die later nog opgestuurd dient te worden)?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   – We willen een app maken waarmee je snel en gemakkelijk je selfie kunt insturen, even onder voorbehoud. Je mag zelf kiezen of je het tijdens de reis instuurt of achteraf.
   – De kilometers binnen Nederland tellen mee, dus tot aan de grens. Eurostar en Thalys mag je niet gebruiken.
   – Als je inschrijft en betaald is dat voldoende en krijg je ook later een t-shirt thuis gestuurd.
   – Begin- en eindstation mogen hetzelfde zijn.

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    En je inschrijving is verwerkt 🙂

 5. Milco schreef:

  En nog een vraag: mag begin- en eindstation van de gehele reis wel hetzelfde zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.