fbpx

Intercity Roosendaal – Antwerpen eens per twee uur

24 jan 2013 18:07

Vanaf komende zaterdag gaat er eens per twee uur een intercity rijden tussen Roosendaal en Antwerpen. Die trein is een noodmaatregel om de hinder van het wegvallen van de Fyra te verzachten. Toch moeten reizigers naar Brussel twee keer blijven overstappen en blijft de extra reistijd naar Brussel oplopen tot 90 minuten.

Reizigers naar Antwerpen krijgen door de tijdelijke trein een reistijd die 20 minuten korter is dan nu, maar nog steeds veel langer dan met de Benelux, en uiteraard nog veel langer dan de Fyra.

De Intercity Roosendaal – Antwerpen kan vooral gezien worden als eerste begin van een alternatief, maar voor reizigers wordt het ongemak er op dit moment maar zeer beperkt minder van. Enerzijds vanwege de beperkte frequentie, anderzijds vanwege het korte deel.

NS en NMBS kijken nog wel of de intercity doorgetrokken kan worden naar de Randstad. Of de frequentie omhoog gaat naar de geliefde uurdienst is maar zeer de vraag. Staatssecretaris Mansveld communiceerde eerder dat er minimaal 8x per dag een alternatief moest komen, ofwel eens per twee uur.

De intercity krijgt een reistijd van 29 minuten. Vanuit Antwerpen vertrekt de trein vanaf 7:27 t/m 21:27u. Vanuit Roosendaal zijn de vertrektijden niet medegedeeld, maar waarschijnlijk van 8:04 t/m 22:04 eens per twee uur. Afgelopen weekend reed de intercity ook al, maar nog onregelmatiger.

Wanneer en of de Fyra Amsterdam – Brussel terugkomt is niet duidelijk.