fbpx

Kaart met uitval per station – Aangepaste dienstregeling

22 jan 2013 15:06

OpenOV heeft de actuele uitval per station in kaart gebracht. De kaart geeft inzicht welke stations veel treinen uitvallen door de aangepaste dienstregeling. OpenGeo hoopt op reacties van andere ontwikkelaars om de kaart gezamenlijk mooier te visualiseren.

Het initiatief voor de kaart ontstond na een discussie op Twitter, waarin NS aangaf dat 18 procent van de treinen uitvalt (zie ook deze video). Veel reizigers stelden dat ze te maken hadden met een veel hoger percentage uitgevallen treinen. Met name in de Randstad zijn op de meeste verbindingen de kwartiersfrequenties gehalveerd.

Daarop heeft Stichting OpenGeo in overleg met Treinreiziger.nl deze kaart ontwikkeld. De kaart toont het percentage uitval van vertrekkende ritten voor het komende uur op een station. De informatie is afkomstig uit de NS-API. Alle stations worden iedere 11 minuten bijgewerkt.

"Wij willen ontwikkelaars graag uitnodigen om meer te doen met de beschikbare data, zodat mooiere visualisaties beschikbaar komen. Zowel de geaggregeerde data als de ruwe datastroom is via openOV gratis beschikbaar" sluit Stefan de Konink van de stichting af.