fbpx

Kamer dringt aan op strengere eisen NS

15 mrt 2011 17:16

D66, PvdA en GroenLinks willen dat Minister Schultz strenge afspraken maakt met NS. De fracties willen vooral dat de eis over reisinformatie bij calamiteiten hoger wordt gelegd. In de huidige afspraken hoeft 55 procent van de reizigers bij calamiteiten tevreden te zijn over de reisinformatie.

Kees Verhoeven (D66) wil dat dat percentage wordt opgekrikt naar 75 procent. Ook PvdA´er Jacques Monasch wil een hoger percentage en vindt dat de minister het voortouw moet nemen bij het bepalen daarvan.

GroenLinks
Ook Ineke van Gent (GroenLinks) vindt de huidige eis erg laag. ´´Juist bij calamiteiten hebben reizigers behoefte aan goede reisinfo, meer dan wanneer alles op rolletjes loopt. Deze eis zou je dus minstens op 70 procent moeten stellen´´, aldus Van Gent.

Vervoersplan
Het vervoersplan voor 2011 stelt op de meeste punten dezelfde eisen als het vervoersplan van 2010. Grootste verschil is de introductie van de indicator reizigerspunctualiteit. Het vervoersplan wordt jaarlijks uitgegeven en bevat de afspraken tussen NS en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.