fbpx

Klachten over Arriva Noord-Brabant nemen af

27 jan 2015 13:22

Busbedrijf Arriva heeft in de eerste week van de nieuwe dienstregeling in Noord-Brabant 1200 klachten gehad van reizigers. De klachten gaan vooral over busritten in de avond en in het weekend die sinds vorige maand zijn geschrapt. Gedeputeerde Staten (GS) schrijven dat dinsdag in antwoord op vragen van de PvdA in Noord-Brabant.

Arriva verzorgt sinds half december het vervoer in de provincie. Inmiddels is het aantal klachten drastisch gedaald. Arriva krijgt nu nog dertig reacties per dag, aldus GS. Dat komt neer op circa 200 klachten per week. In Tilburg waren er verder klachten over volle bussen. Arriva gaat daar grotere bussen inzetten, kondigt de provincie aan. 

Klachten stromen ook op andere plekken binnen. De SP kreeg veel klachten en opende deze week een meldpunt voor reizigers en personeel om hun ervaringen te delen. De provincie blikt desondanks tevreden terug op de invoering van de nieuwe dienstregeling. "Deze mega-operatie is goed verlopen omdat Arriva er in is geslaagd om volledig en snel van start te gaan."

(c) Novum