fbpx

Kleine aanpassingen wijzigingsblad 5 september

Bij de dienstaanpassing die vanaf maandag 5 september geldt zijn er maar enkele wijzigingen.  Er zijn vooral wijzigingen bij de materieelinzet.

Zwolle-Emmen
In de ochtendspits rijdt er een extra Sneltrein van Ommen, via Dalfsen naar Zwolle. Op deze lijn is het in de spits altijd behappen met de capaciteit.  De trein vertrekt om 07.57 uur vanuit Ommen, vertrekt om 08.05 uur in Dalfsen en komt om 08.17 uur aan in Zwolle.

Mat´ 64
Het oude Mat ´64  is na jaren van trouwe dienst steeds minder zichtbaar op het Nederlandse spoor. Het materieel reed de afgelopen periode nog veel in Limburg en Brabant, maar daar komt nu ook geleidelijk aan verandering in. Wel blijft dit oude materieel achter de hand als reservematerieel voor de herfst.

Sprinter
Met ingang van de dienstaanpassing komen er in Limburg en Brabant meer Sprinters (SGM) te rijden. Echter ook het oude materieel ´64 blijft nog ingezet worden. De Sprinters worden vanaf 5 september ingezet  in de dienst Tilburg Universiteit-Eindhoven die gekoppeld is aan de Stoptrein Eindhoven-Weert.  Ook op de stoptreindienst Roermond-Maastricht Randwyck wordt er 5 september sprinter materieel ingezet. 

SLT
Met het verplaatsen van SGM naar het zuiden, komt er meer SLT (de nieuwe sprinters, zonder toilet) te rijden in de Sprinters Hoofddorp-Hoorn Kersenboogerd/Almere Oostvaarders en Amsterdam Centraal-Almere Oostvaarders.