fbpx

Komende maanden gewijzigde aansluitingen in Zuid-Nederland

Door werkzaamheden van Prorail aan de spoorbrug tussen Roermond en Buggenum komen de Intercity treinen uit de richting Eindhove de komende 12 weken 8 minuten later aan in Roermond, Sittard, Maastricht en Heerlen. Daardoor zijn sommige treintijden en aansluitingen aangepast. Richting de Randstad zijn er geen wijzigingen.

De aangepaste situatie gaat in per maandag 14 juni. 

Heerlen
Zo kan Veolia de gebruikelijke aansluiting in Heerlen op de treinen in de richting van Kerkrade niet meer bieden. Om reizigers 28 minuten wachten te besparen, kunnen reizigers tussen Heerlen en Kerkrade ook gebruik maken van de Veolia bussen. Zo is stations Heerlen De Kissel bereikbaar via lijn 26. Dat geldt ook voor Eygelshoven, die eveneens door lijn 29 wordt bedient. Lijn 29 bediend verder station Kerkrade en Chèvremont. Reizigers naar Landgraaf kunnen gebruik maken van lijn 25.
De aansluiting op de trein naar Aken blijft ongewijzigd. Reizigers naar Schin op Geul, Voerendaal en Klimmen-Ransdaal moeten wel rekenen op een half uur extra reistijd.

Maastricht
In Maastricht vervalt de aansluiting van de intercity op de trein naar Luik. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten. Reizigers richting Valkenburg hebben geen aansluiting op de Veolia stoptrein, maar wel op de Veolia sneltrein. Zodoende blijft de vertraging naar Meerssen en Valkenburg beperkt tot een kwartier. Dat geldt niet voor reizigers naar de stoptreinstations.

Sittard en Roermond
De gebruikelijke aansluitingen in Sittard en Roermond blijven. Wel zijn de tijden van de aansluitende treinen gewijzigd.