fbpx

Laatste treinen toch niet aangepast

19 dec 2011 18:54

De Nederlandse Spoorwegen heeft op twee trajecten de dienstregeling vanaf 21:00 uur aangepast vanwege weersomstandigheden. Tot grote schrik van de Maatschappij voor Beter OV zijn daardoor de laatste reisverbindingen vervroegd. De vereniging heeft NS om opheldering gevraagd.

  • Update: Inmiddels heeft NS laten weten de laatste treinen toch te zullen laten rijden.

De aangepaste dienstregeling geldt tussen Utrecht en Nijmegen en tussen Eindhoven en Venlo. Voor Beter OV is van mening dat 7 centimeter sneeuw geen reden moet zijn voor het aanpassen van de dienstregeling. Maar, nu dat een gegeven is, wil de vereniging dat late reizigers wel gewoon met de laatste trein mee kunnen.

De vereniging stelde daarover vragen aan een woordvoerdster van NS, maar die kon de vagen niet beantwoorden. "Dus zijn we zelf even op de reisplanner gaan kijken. Wij schrokken van wat we zagen. Zo is de laatste reismogelijkheid van Nijmegen naar Utrecht vervroegd van 23:40 uur naar 23:18 uur" zegt Rikus Spithorst.

De vereniging heeft NS reizigers directeur Ingrid Thijssen in een e-mail om opheldering gevraagd. En met succes, een uur later kreeg de vereniging als antwoord dat de laatste treinen niet zullen worden opgeheven.

In situaties dat de laatste trein wordt opgeheven, kunnen reizigers een beroep doen op het reizigershandvest. Daarin staat "Wanneer u door vertraging van de laatste door NS gereden trein niet meer op het station van bestemming kunt komen, zorgt NS ervoor dat u alsnog op het station van bestemming aankomt".