fbpx

LIVE: aangepast treinverkeer vanwege verwacht noodweer

21 jun 2012 18:22

Van en naar Rotterdam, Den Haag, Schiphol en Utrecht rijden uit voorzorg minder treinen.  Er rijden met name minder intercity´s. De verwachte overlast door weersomstandigheden is op veel plaatsen uitgebleven. Alleen tussen Schiedam en Delft lag het treinverkeer enige tijd plat.

22:10 uur
Vrijwel alle treinen in heel Nederland rijden weer. De geschrapte treinen waren treindiensten die normaal tot circa 22:00 uur reden. Daardoor zijn er ook geen beperkingen meer van deze aanpassingen.

21:46 uur
Volgens een woordvoerder van NS hebben er bussen gereden tussen Schiedam en Delft. Via ns.nl en teletekst zijn deze echter niet gecommuniceerd. In de rest van Nederland zijn er geen problemen geweest. Daarmee lijken de problemen minder erg dan verwacht. KNMI heeft de code oranje voor extreem weer inmiddels ingetrokken.

21:35 uur:
Het treinverkeer Schiedam – Delft wordt weer hervat. Rond 22:15 uur zal de treindienst weer normaal zijn.

21:06 uur:
De Fyra is toeslagvrij. Voor zover bekend rijden er nog geen bussen tussen Schiedam en Delft. Reizigers Rotterdam – Den Haag worden geadviseerd om te reizen via Gouda. 

20:35 uur:
De eerste problemen zijn er. Er rijden geen treinen tussen Schiedam en Delft als gevolg van blikseminslag. Dit zal naar verwachting de hele avond blijven. De vertraging wordt ingeschat op meer dan 60 minuten. Door de 90 NS-bussen die in het land klaarstaan voor dit soort storingen, is de kans er dat er snel bussen ingezet zijn.

20:31 uur:
Er worden nog geen ontregelingen gemeld. Wel valt op dat er van en naar Delft veel treinen uitvallen.

20:00 uur:
De treindienst tussen Rotterdam en Dordrecht is weer volledig terug normaal. Er zijn op de rest van het net zijn er nog geen storingen door het weer.

19:30 uur:
De eerder genoemde beperkingen als gevolg van een aanrijding van een persoon zijn zo goed als voorbij. Tot 20:00 uur rijden er nog wel minder treinen tussen Dordrecht en Rotterdam. Behalve de uit voorzorg opgeheven treinen zijn er geen vertragingen als gevolg van het verwachte slechte weer.

18:50 uur:
NS heeft negentig bussen achter de hand voor het geval het treinverkeer door verwacht slecht weer stil komt te liggen. De bussen, die op diverse plaatsen in de zuidelijke provincies staan, zullen meerijden met het onweersfront dat vanuit het zuidwesten naar het noordoosten van het land trekt.

18:30 uur:
De weersomstandigheden zorgen (nog) niet voor (grote) problemen. Wel rijden er vanwege een aanrijding met een persoon geen treinen tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen. Door de aanrijding valt ook de Fyra volledig uit.

18:00 uur:
NS heeft zojuist via Teletekst en ns.nl aangekondigd dat het treinverkeer van en naar Rotterdam, Schiphol, Den Haag en Utrecht wordt aangepast. Zie hier een overzicht van de geschrapte treinen

Foto: maandagochtend toonde de treinaanwijzers vertragingen en uitvallende treinen vanwege blikseminslag bij Utrecht Centraal.