fbpx

Maandenlang iets lagere frequentie Thalys door werkzaamheden

15 mei 2012 18:32

Van midden juli tot en met december 2012 rijden er op enkele trajecten minder Thalys treinen vanwege werkzaamheden. Tussen Amsterdam en Parijs zullen er daardoor negen in plaats van tien Thalys treinen rijden. Tussen Brussel en Parijs gaat de frequentie omlaag van 25 naar 22.

Tussen Oostende en Parijs zullen er door de werkzaamheden geen Thalys treinen rijden. Ook naar Namen en Charleroi vervallen de Thalys treinen. Normaal rijdt hier één trein per dag per richting.

De onderhoudswerkzaamheden beginnen in juli en lopen tot eind april 2013. Ze moeten "de stiptheid, de dienstverlening en het comfort van de reizigers blijvend verbeteren", aldus Thalys in een persbericht. "Of er ook begin 2013 nog steeds minder Thalys-treinen rijden, is voorlopig nog niet duidelijk", aldus Thalys-woordvoerster Charlotte De Thaeye.

Franck Gervais, CEO van Thalys International, vraagt de reizigers om begrip. "We weten dat dit grote onderhoudsprogramma tot ongemakken kan leiden voor onze klanten. Door dit onderhoud in de zomer te laten doorgaan, trachten we de impact voor onze klanten zo klein mogelijk te houden."