fbpx

Meer goedkope treinkaartjes naar Berlijn

De komende maanden zullen er meer goedkope treinkaartjes naar Berlijn worden aangeboden. De maatregel moet het ongemak van een omleiding in Duitsland verzachten. Tot medio december rijdt er slechts één rechtstreekse trein per dag naar Berlijn, die een uur langer onderweg is dan normaal. Op anderee momenten van de dag moeten reizigers overstappen in Hannover.

De aanpassingen zijn het gevolg van een dijkdoorbraak in Duitsland, waardoor het treinverkeer sinds juni is aangepast. In een persbericht meldt NS International dat de dijkdoorbraak reden is om de prijs van de goedkoopste treinkaartjes te verlagen van 49 naar 39 euro.

Die prijsdaling wordt echter ook gerealiseerd doordat NS International sinds kort is aangesloten op het Duitse tariefsysteem (Neuen Vertriebssystem, NVS). Daardoor is iedere Duitse bestemming bereikbaar vanaf 39 euro (of soms nog minder). Volgens een woordvoerder valt het besluit om de prijzen te verlagen daar toevallig mee samen. “Er zijn nu extra veel goedkope treinkaartjes. Als de beperkingen van de dijkdoorbraak voorbij zijn, zal de beschikbaarheid van de goedkope treinkaartjes weer afnemen” licht hij toe.

Behalve Amsterdam Centraal, kunnen reizigers ervoor kiezen om te reizen vanaf de stations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo. Het laagste tarief voor een ticket van Hengelo naar Berlijn is € 32,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *