fbpx

Meer omzet en reizigers voor Eurostar

15 okt 2013 12:22

Eurostar, de hogesnelheidstrein tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk heeft in het derde kwartaal een sterke groei doorgemaakt. Zowel het aantal passagiers als de omzet steeg flink, maakte de vervoerder dinsdag bekend.

De omzet uit ticketverkoop steeg met 10 procent tot 207 miljoen pond (243 miljoen euro) vergeleken met 188 miljoen pond een jaar eerder. Het aantal reizigers nam met 5 procent toe tot 2,7 miljoen. Eurostar hield rekening met minder zakelijke reizigers, maar in plaats daarvan steeg de omzet uit ticketverkoop voor zakenreizigers met 14% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. 

“Het aantal zakenreizigers is sinds een aantal maanden gestegen en de prestatie van dit kwartaal bevestigt dit elan. Als een indicator voor de gezondheid van de Britse economie geeft de groeiende sterkte van de zakenreismarkt ons vertrouwen voor de resultaten van de komende maanden”, reageert directeur-generaal Nicolas Petrovic van Eurostar.

Ook de markt voor vrijetijdsreizigers doet het goed. In deze markt is de omzet uit de ticketverkoop met 9% gestegen. Volgens Eurostar komt dit mede door de directe verbinding Londen via Lyon naar de Provence die dit voorjaar als proef werd gelanceerd. "Deze directe treinverbinding had een positieve impact op de perceptie van reizen met een aansluiting (TGV en Eurostar) naar en vanuit de Franse regio’s. Het aantal reizen van Londen naar Lyon en de Provence is gestegen met 31% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar", meldt Eurostar.

Het bedrijf kijkt reikhalzend uit naar de toekomst. Per december 2016 wil het bedrijf starten met dagelijks twee treinen Amsterdam – Londen met een reistijd van ongeveer vier uur. Nu duurt de reis minimaal nog 45 minuten langer. "De nieuwe directe route zal een revolutie teweegbrengen in reizen tussen deze hoofdsteden net zoals de Eurostar-treinen dat hebben gedaan voor reizen tussen Londen en Parijs en Brussel", jubbelt het bedrijf. Volgens de topman van het bedrijf zal de toevoeging van Amsterdam een heuse transformatie voor het bedrijf betekenen.