fbpx

Meer zitplaatsen voor veertien Sprinters

13 jan 2012 8:48

Veertien stoptreinen in de spits krijgen in de spits meer zitplaatsen. Sinds de nieuwe dienstregeling van 11 december kwamen er bij de Nederlandse Spoorwegen veel klachten binnen over volle treinen. Ook Rover kreeg veel klachten, waarop de reizigersvereniging een meldpunt opende.

Met de veertien ritten die per direct meer of langere treinstellen krijgen hoopt NS het probleem te hebben opgelost. Daarmee wordt de zitplaatscapaciteit van 0,3% van de dagelijks 5200 treinritten uitgebreid. 

Op andere plaatsen ziet NS vooral een oplossing in het spreiden van reizigers over het perron. Op diverse stations delen NS medewerkers flyers uit met informatie over tactische in en uitstapplaatsen. "We merken dat veel passagiers aan de voorkant van het perron willen instappen, maar dat achterin veel minder mensen staan en er daar in de treinen dus nog plaats is" aldus een woordvoerder van NS tegenover het ANP.

Reizigersvereniging Rover heeft sinds eind december een meldpunt voor overvolle treinen. Ook Reizigersvereniging Voor Beter OV maakte zich druk over te drukke treinen. De vereniging meldde begin januari dat NS de controle over haar materieelinzet dreigde te verliezen. Mede door die reacties heeft NS besloten de Sprinters te verlengen. Maar zelf had het spoorbedrijf ook al geconstateerd dat Sprinters in de spits vaak vol zijn.