fbpx

Metro en Spits: Vrolijker OV met happylines

09 okt 2013 9:02

Dagbladen Metro en Sp!ts willen het openbaar vervoer wat positiever en vrolijker maken door de introductie van happylines. Vanaf vandaag maken de kranten op de voorpagina’s een plek vrij voor positieve gedachten. 

Beide Nederlandse kranten volgen het voorbeeld van Belgie. Daar zijn treinreizigers al een week in de ban van de ludieke actie. Ze laten elkaar vrolijke wensen of hartenkreten achter op treinkaartjes, de gratis krant Metro of papiertjes. De berichtjes gaan via Twitter verder de wereld in. De spontane actie kwam er na een oproep van een medewerker van de Belgische spoorwegen NMBS. ”Ik wil het groepsgevoel van twitterende treinreizigers stimuleren en wat meer vrolijkheid in de trein brengen”, vertelde hij anoniem aan Vlaamse media.

De stationschef kreeg het idee nadat hij een foto zag van een reiziger die "have a good day´´ had neergepend op een achtergelaten treinkaartje. "Wat als iedereen dat zou doen. De tweets waarin NMBS wordt genoemd zijn niet altijd de meest positieve´´, zegt hij. Hij wilde een positieve draai geven aan NMBS. "Met de S van Sociaal.´´ Zijn oproep kreeg massaal gevolg. Met teksten als "Die blik in je ogen deed mij wegdromen´´ en "Blij dat je in m´n trein zit!´´ is #NMBSocial is al een tijdje trending topic in België.

Metro en Sp!ts hopen in Nederland op hetzelfde effect. "Onze lezers gaan de morgen in het openbaar vervoer kleuren”, zegt hoofdredacteur Robert van Brandwijk. “Elke Metro of Sp!ts wordt gemiddeld door minstens vier andere mensen gelezen".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *