fbpx

Michiel Noy benoemd tot directievoorzitter NS Poort

24 sep 2009 10:02

Drs Michiel Noy volgt per 1 november 2009 drs Pamela Boumeester op als directievoorzitter NS Poort. NS Poort is het bedrijfsonderdeel van NS dat verantwoordelijk is voor de exploitatie van de Nederlandse stations en de ontwikkeling van stationsgebieden, in nauwe samenwerking met vervoerders, ProRail, gemeenten, provincies, rijksoverheid en andere partijen.

Michiel Noy (1963) werkt sinds 2001 bij NS en is momenteel werkzaam in de functie van operationeel directeur bij NS Poort. Hiervoor vervulde hij onder andere de functie van financieel directeur bij NS Poort en NS Reizigers en was hij directeur van het OV-chipkaart programma.

Pamela Boumeester (1958) trad in 1988 in dienst bij NS. Zij vervulde binnen NS een groot aantal functies waaronder directievoorzitter van NS Reizigers van 2002 tot en met 2006. Sinds 2007 leidde Boumeester als directievoorzitter NS Poort de integratie van de bedrijfsonderdelen NS Vastgoed en NS Stations tot NS Poort. Onder haar leiding is de integratie succesvol afgerond, de strategie van NS Poort bepaald en is de realisatie hiervan in gang gezet. Pamela Boumeester vervult toezichthoudende functies bij onder meer Delta Lloyd (lid RvC), PCM (lid RvC), Ordina (lid RvC), IB Groep (voorzitter Raad van Toezicht) en Twente School of Management (voorzitter Raad van Toezicht).

Marcel Niggebrugge, Directie NS Groep: “De integratie van NS Stations en NS Vastgoed is geslaagd. De strategie van NS Poort is een solide basis voor het verder tot ontwikkeling brengen van de Nederlandse stationsgebieden. De uitvoering van die strategie is in volle gang. De organisatie gaat daarmee een nieuwe fase in. Pamela Boumeester heeft aangegeven dat het tijd is voor een nieuwe stap in haar loopbaan. Wij zijn haar veel dank verschuldigd voor haar prestaties in de functie als directievoorzitter van NS Poort en ook voor de bijdrage die zij leverde als directievoorzitter van NS Reizigers. Zij heeft een belangrijke rol gespeeld in de veranderingsprocessen binnen NS.”

Pamela Boumeester: “De organisatie heeft de afgelopen jaren een stevige ontwikkeling doorgemaakt. Ik heb altijd met veel plezier bij NS gewerkt. Ik ga me beraden op mijn volgende stap. De afweging is of ik mijn toezichthoudende taken wil uitbreiden of dat ik een nieuwe directiefunctie ga vervullen. Dat besluit ga ik later dit jaar nemen.”

Foto: NS directie, met aanwezigheid van Pamela Boumeester. (Foto: NS Beeldbank)