fbpx

Minder treinen rondom Schiphol door werkzaamheden in weekend 22 en 23 september

20 sep 2012 19:14

Rondom Schiphol rijden aankomend weekend minder treinen als gevolg van werkzaamheden. Tussen Hoofddorp en Leiden Centraal rijden helemaal geen treinen.

De werkzaamheden hebben te maken met het vernieuwen van het spoor tussen Schiphol, Amsterdam en Lelystad om zodoende meer treinen te kunnen laten rijden. Het project is net gestart en duurt nog een aantal jaar.

Minder keuze
In het weekend van 22 en 23 september rijden er geen treinen tussen Hoofddorp en Leiden; er rijden vervangende bussen. Tussen Amsterdam Zuid en Hoofddorp rijden minder treinen dan gebruikelijk. De Intercity Schiphol – Nijmegen rijdt niet tussen Schiphol en Utrecht, de Intercity Den Haag – Lelystad rijdt helemaal niet en de Sprinters vanuit de richting Weesp keren om in Amsterdam Zuid.

Door die aanpassingen rijden er tussen Amsterdam Zuid en Schiphol vier in plaats van tot twaalf treinen per uur (verlengde Intercity Hoofddorp – Eindhoven en Intercity Schiphol – Amersfoort). Ook rijden er tussen Leiden en Den Haag geen Intercity´s. De Sprinters rijden daarvoor in de plaats vier in plaats van twee keer per uur.

Omreizen
Reizigers tussen Leiden Centraal en Schiphol wordt geadviseerd om om te reizen via Amsterdam Sloterdijk. Richting Amersfoort kan er beter via Utrecht gereisd worden. De stations tussen Leiden en Hoofddorp worden bediend met de elk kwartier rijdende stopbus.