fbpx
Foto: archief

Mishandelaar machinist meldt zich bij politie

De man van wie op maandag foto´s werden verspreid door de politie en over werden genomen door de media, is dinsdag door de Spoorwegpolitie ingerekend in Amsterdam. Hij kwam zelf, nadat hij zich in de krant had zien staan.

Eind februari miste de man door een lichte vertraging zijn aansluiting van Intercity op Sprinter in station Amsterdam Bijlmer ArenA. Eerst leek hij dat te accepteren, maar kwam daarna terug en ging verhaal halen bij de conducteur. Deze vertelde hem niets te kunnen doen en hij sloot de deuren en de machnist zat klaar om te vertrekken.

De 23-jarige man uit Breukelen wendde zich daarop tot de cabine van de machnist en begon tegen de deur aan te schoppen. Toen de machnist daar van wat wilde zeggen en zijn deur opende, viel hij uit de trein op het perron en de man dook op hem en probeerde hem te wurgen. Na het incident liep de reiziger de stationshal in, waar het aan zijn gedrag leek alsof er niets was gebeurd.

Vandaag besloot de man zich bij de politie te melden, nadat hij een foto van zichzelf in de krant had gezien. Hij is ingesloten.