fbpx

Nationale Reisvraag: verbeter de reis van en naar het station

03 okt 2012 14:39

De Nationale Reisvraag is op zoek naar ideeën om de reis van en naar het station te verbeteren. Tot en met 31 oktober kunnen treinreizigers een idee indienen en meedingen naar een weekend weg voor twee personen. In de Nationale Reisvraag word je uitgedaagd om een originele oplossing te bedenken om de reis van en naar het station prettiger te laten verlopen. De prijsvraag is een initiatief van Agentschap NL in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Waarom de Nationale Reisvraag
De overheid wil de trein aantrekkelijker maken voor steeds meer mensen. Zo kan de bestaande infrastructuur beter worden benut. Op die manier werken we aan minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de bereikbaarheid van de economische belangrijke regio’s verbetert. Wanneer de trein vaker een aantrekkelijk alternatief vormt voor de auto, wordt bestaande infrastructuur handiger gebruikt en zorgt dit voor een betere bereikbaarheid. Dit begint ermee dat de reis van en naar het station prettig moet verlopen. Graag willen we weten welke ideeën jij hebt om het reizen van en naar het station te verbeteren.

Co-creatiesessies
Er worden door het land op verschillende plekken co-creatiesessies georganiseerd. Tijdens deze sessies kunnen groepen reizigers van gedachten wisselen, ideeën aanscherpen en meteen indienen. Ook als je geen gelegenheid hebt om deel te nemen aan een sessie, kun je via www.nationalereisvraag.nl ideeën indienen. De data en plaatsen van de sessies worden binnenkort bekend gemaakt op de website van de Nationale Reisvraag.

Procedure
Indienen kan tot en met 31 oktober 2012. Een jury bestaande uit Bert van Wee (professor Transport Policy TU Delft), Marjan Minnesma (Directeur Urgenda), Jeroen Fukken (directeur OV en Spoor van ministerie I&M) en Gea van Oortmarssen (sectormanager Duurzame mobiliteit bij Agentschap NL) maakt een selectie. De jury beoordeelt op oplossingsgerichtheid, toepasbaarheid en originaliteit. De beste tien gaan aan de slag zoveel mogelijk publiekstemmen te krijgen. Het winnende idee wordt verder uitgewerkt op uitvoerbaarheid en de winnaar krijgt een mooi weekend weg.

Zie voor meer informatie: nationalereisvraag.nl, Facebook of Twitter.