fbpx

Negatief reisadvies voor de trein

ProRail heeft donderdagavond een negatief reisadvies gegeven voor de trein. Rond Amersfoort en Utrecht is er slechts zeer beperkt. Ook in Groningen en Friesland is het treinverkeer op de Arriva-spoorlijnen stilgelegd. ProRail hoopt dat vrijdagmorgen het treinverkeer weer normaal zal zijn.

Met klem adviseert ProRail de trein donderdagavond niet te gebruiken. Wie toch de trein neemt, kan rekenen op de uiterste inspanningen van de spoorsector. Zo heeft ProRail laten weten dat er desnoods extra late treinen worden ingezet om mensen thuis te brengen. Alleen Arriva zal geen extra treinen inzetten. De Arriva spoorlijnen in Groningen en Friesland liggen sinds 20 uur stil. In die provincies rijden er ook geen bussen.

Zowel NS als ProRail hebben extra personeel ingezet. NS managers zetten samen met kioskmedewerkers gratis koffie. Ook zijn er extra medewerkers ingezet om reizigers te voorzien van reisinformatie. Toch bleek het lastig om reizigers goed te informeren, omdat het personeel ook zelf lang niet altijd wist wanneer een volgende trein zou komen.

Foto´s: Guus van de Wetering / NS