fbpx

NMa bekijkt klacht over machtsmisbruik NS

10 sep 2012 14:18

De Nederlandse Mededingsautoriteit bekijkt of ze een klacht over machtsmisbruik van de NS in behandeling kan nemen. Dat laat een woordvoerder maandag weten. Reizigersorganisatie Maatschappij voor Beter OV stelt dat de NS reizigers tussen Rotterdam en Amsterdam dwingt met de duurdere hogesnelheidslijn te reizen door intercitytreinen te vervangen door de snellere treinen.

De plannen daartoe zijn al langer bekend en de Maatschappij voor Beter OV had hierover al aan de bel getrokken. De NMa kan echter niet preventief ingrijpen. "Wij kunnen alleen achteraf beoordelen of iets niet in de haak is", zegt een woordvoerder. "We kunnen niet oordelen over iets dat nog niet is gebeurd."

Sinds maandag rijden tussen Amsterdam en Rotterdam niet zes maar vijf intercity´s. In plaats daarvan rijdt eens per drie uur de Fyra met het nieuwe materieel V250 over de hogesnelheidslijn. Volgens de reizigersorganisatie is sprake van een nieuwe situatie en daarom is de NMa gevraagd stappen te ondernemen.

De woordvoerder van de NMa benadrukt dat van een onderzoek nog geen sprake is. "Wij bekijken nu eerst of er inderdaad sprake is van een situatie waar wij kunnen ingrijpen en of wij hier over gaan."

(Novum)