fbpx

NS app geeft indicatie beschikbaarheid OV-Fiets

De vernieuwde Reisplanner-app van NS geeft vanaf nu ook een indicatie hoeveel OV-fietsen er nog op een station beschikbaar zijn. Daarnaast kunnen reizigers vanaf nu de NS Zonetaxi in de NS-app bestellen.

Het kan nu tijdens piekuren nog regelmatig voorkomen dat reizigers naast een OV-Fiets grijpen. De OV-Fiets checker moet dat probleem verminderen. Een OV-Fiets online reserveren blijft onmogelijk. De Fietsersbond drong daar eerder op aan.

De OV-Fiets checker kan in het begin nog een verkeerd beeld geven, zegt Piero Witmer, bij NS verantwoordelijk voor de OV-fiets: "Bij de 250 stallingen moeten ze wellicht nog wennen aan de nieuwe dienst. Mocht het aantal aanwezige OV-fietsen niet overeenkomen met de checker, dan kan de reiziger dat met een feedback-knop aangeven en ondernemen we daar direct actie op."

Het gebruik van de OV-Fiets stijgt ieder jaar nog sterk. Daarom komen er tot en met 2018 per jaar minimaal 1.000 fietsen bij. Of dit voldoende is om in de stijgende vraag te voorzien, zal de tijd leren. 

De NS Zonetaxi is tot nu toe een minder groot success. Mogelijk neemt het gebruik toe nu de taxi eenvoudig via de app besteld kan worden. De NS Zonetaxi is tot 30 minuten voor vertrek te bestellen en tot 15 minuten voor aankomst te wijzigen naar een later moment. De NS Zonetaxi houdt vooralsnog geen rekening met vertraging en uitval van treinen. De taxidienst is iets goedkoper dan de reguliere taxi en de betaling wordt per factuur geregeld.