X

NS Dagkaart bij Actie van de Dag: € 19

Foto: Shutterstock

 • 19,-
 • NS Dagkaart (e-ticket)
 • Reizen t/m 30 april 2018 (niet geldig tijdens de spits)

Een dagje onbeperkt treinen tijdens de daluren? Dat kan met de NS Dagkaart die je bij Actie van de Dag kunt kopen. De treinkaartjes zijn te gebruiken t/m 30 april 2018 (maar niet op 27 april). 

Info & Bestel

Let op: voor het eerst is deze NS Dagkaart niet geldig tijdens de ochtend-  én avondspits. Tussen 6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur mag je doordeweeks niet in de trein zitten. In het weekend mag dat wel, en kun je heel de dag onbeperkt door Nederland treinen. De werkelijke tijd is bepalend bij e-tickets (bij wegwerpkaartjes is dat anders). Wil je tijdens de avondspits gewoon kunnen reizen? Dan kun je voor € 22 een dagretour kopen bij de NS Spoordeelwinkel (een dagretour is niet hetzelfde als een dagkaart).

Het voordeel van een NS Dagkaart is dat je heel Nederland door mag reizen, zonder dat je vooraf hoeft aan te geven waar je heen gaat. Tijdens het reizen kun je dus zonder problemen van gedachte veranderen en opeens naar een andere eindbestemming gaan. Ook ideaal als je meerdere bestemmingen op één dag wilt bezoeken. Dat kan met een dagretour meestal niet. Lees hier meer over de verschillen en overeenkomsten tussen een NS Dagkaart en Dagretour.

Bij aankoop hoef je nog niet te weten wanneer je gaat reizen. Je krijgt namelijk een vouchercode. Die kun je op ieder moment verzilveren. Uiteraard moet dat wel op of voor de uiterste reisdatum. Deze NS Dagkaart is alleen online te koop via actievandedag.nl. Het treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Voordat je op reis gaat moet je het treinkaartje uitprinten.

Verder is het treinkaartje van ActievandeDag geldig bij alle vervoerders. Dus niet alleen bij NS, maar ook bij Arriva, Connexxion, Blauwnet en Breng (uitsluitend in de trein). Alleen Thalys doet niet mee. Bij Intercity Direct mag je tussen Schiphol – Rotterdam alleen mee als je in het bezit bent van een toeslag. Wil je geen toeslag betalen? Dan kun je reizen van de reguliere intercity’s. Die rijden via Den Haag Hollands Spoor en doen er ongeveer een half uurtje langer over. Daarnaast betaal je ook bij de ICE Amsterdam – Frankfurt een toeslag voor binnenlandse treinreizen. (En uiteraard is het treinkaartje niet buiten Nederland geldig.)

We zien sinds januari 2016 dat Actie van de Dag regelmatig treinkaartjes verkoopt. Bijvoorbeeld deze dagkaart, maar soms ook twee enkele reizen voor 20,50 euro. Dat is vooral handig als je ergens heen gaat, maar niet op dezelfde dag terug reist. (Die actie wordt soms ook door andere aanbieders verkocht.)

Samenvatting Actie van de Dag treinkaartje

Betreft: NS Dagkaart (daluren), geldig kris, kras door Nederland.
Beperking: Doordeweeks niet geldig tussen 6:30-9:00 en 16:00-18:30 uur.
Reisperiode: t/m 30 april 2018
Verkoopperiode: onbekend
Prijs: 19,-
Te koop via: ActievandeDag website
Geldig bij treinen van:  NS, Arriva, Connexxion, Syntus en Breng
Niet geldig bij: Thalys

Altijd goedkope treinkaartjes?

This post was last modified on February 1, 2018, 12:13 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (70)

  • even het artikel lezen:
   "Let op: voor het eerst is deze NS Dagkaart niet geldig tijdens de ochtend- én avondspits. Tussen 6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur mag je doordeweeks niet in de trein zitten. In het weekend mag dat wel, en kun je heel de dag onbeperkt door Nederland treinen. De werkelijke tijd is bepalend bij e-tickets (bij wegwerpkaartjes is dat anders)."

  • Ik snap uw opmerking niet. De vouchercodes komen per e-mail. Mobiel telefoonnummer wordt niet gebruikt.

 • Ik begin me zo langzaamaan te ergeren aan die Ton Knutselaar. Gezeik! Gehandicapt kind of niet, zeikerd. Wees blij, verheugd dat er zulke aanbiedingen zijn! Die muggenzifterij. Typisch Hollands, terwijl de rest van de wereld crepeert.
  Rob Thonen

 • Hoe werkt dit ivm OV? aangezien alle poortjes gesloten zijn werkt een voucher of papieren (uitgeprinte) kaart niet.
  Kim

  • Jawel. Dat werkt wel. Op het e-ticket staat een barcode waarmee de poortjes geopend kunnen worden.

 • Ik krijg een aanbieding voor gratis 2 dagkaarten, vanwege alle storingen de laatste tijd. Ik vertrouw het e mail adres niet, maw is dit een fishing mail.

 • Hallo,

  Kan ik op vrijdag het ticket wel tijdens de spits gebruiken of hoort dit nog niet bij het weekend?

  - Vera