fbpx

NS en ProRail maken spoorwensen waar

Meerijden met de machinist, omroepen op het station, de conducteur helpen met kaartjes knippen of met de familie in de trein naar het Spoorwegmuseum. Tijdens de sPooRweNSdagen op dinsdag 24 en woensdag 25 mei 2011 komen deze en andere dromen uit.

Mensen met een wens én een fascinatie voor treinen, stations en spoorrails zijn te gast in de trein, op een rangeerterrein en in de werkplaats. ProRail en NS nodigen deze Very Important People uit in het hart van de organisatie. Ze nemen een kijkje achter de schermen en komen misschien wel op plekken waar de reiziger normaal niet mag komen.

Tijdens de sPooRweNSdagen vervullen ruim 150 vrijwilligers van NS en ProRail speciale spoorwensen. Ouders, ooms en tantes, docenten, maar ook veel jongeren zelf schreven omdat ze een speciaal verzoek hebben voor zichzelf of een ander. Tijdens de sPooRweNSdagen maken NS en ProRail wensen mogelijk die op een gewone treindag niet altijd mogelijk zijn. 

De sPooRweNSdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement van de Stichting sPooRweNSdag. Het idee is ontstaan in 2008. Binnen korte tijd wisten de initiatiefnemers een grote groep vrijwilligers te organiseren. Inmiddels is het een traditie en een groot succes geworden. Wensen kunnen het hele jaar worden ingediend op spoorwensdag.nl. Dit jaar vervullen ProRail en NS 43 wensen.

De hoofdletters in de naam van de Stichting sPooRweNSdag weerspiegelen de samenwerking van de medewerkers van NS en ProRail.

Foto: een conducteur en machinist in de Blauwe Engel van het Spoorwegmuseum