fbpx

NS en Tomtom starten Filewissel.nl

05 nov 2012 11:06

Het verschil in reistijd tussen trein en auto komt op een speciale website te staan. Hiervoor gaan de Nederlandse Spoorwegen en Tomtom samenwerken, melden zij maandag. Het gaat om de website filewissel.nl. De website is direct na introductie overbelast.

Automobilisten hebben volgens directeur van NS Zakelijk Joost Ravoo vaak onterecht het idee dat reizen met het openbaar vervoer veel langer duurt. Vooral in de Randstad zou de trein in de spits vaak sneller zijn. Wie buiten de Randstad en ver van een station woont is met de auto vaak sneller uit.

De site filewissel.nl moet na het invoeren van vertrek- en aankomstpunt twee tijden laten zien, de snelste autoreistijd en de snelste treinreistijd. Bij de berekeningen wordt rekening gehouden met files en vertragingen op het spoor.

De site lijkt maandag overigens nog met de nodige problemen te kampen. Na het invoeren van vertrek- en aankomstpunt wordt meteen een foutmelding gegeven, zo meldt persbureau Novum. De redactie van Treinreiziger.nl kreeg de website in eerste instantie niet geladen omdat de website overbelast was.

In het verleden ging NS eerder een samenwerking aan met Routenet, die samenwerking lijkt niet meer actief.