fbpx

NS en Voor Beter OV maken 1 april grappen

01 apr 2015 11:47

De Nederlandse Spoorwegen roepen basisschoolkinderen op om te zoeken naar een vermiste cavia Trippel, die woensdagochtend ontsnapt zou zijn. 1 april grap of niet, de kinderen die naar de cavia zoeken mogen woensdagmiddag gratis met de trein reizen. Wel moeten ze een wortel als vervoersbewijs meenemen.

Het nieuwsbericht dat NS over de zoekactie rondstuurt is gedateerd op dinsdag 31 maart, toch zou de cavia pas woensdag zijn weggelopen. Dat zou in trein gebeurd zijn tussen Utrecht en Den Haag. De moeder van Jesse, heeft volgens het spoorbedrijf contact opgenomen met NS via twitter. Daarom heeft NS tot 18:00 uur een zoekactie. De spoorvervoerder denkt dat de cavia dan terecht is.

Behalve NS, bedacht ook reizigersorganisatie Voor Beter OV een 1 april grap. De organisatie meldt dat NS een proef gaat houden met gele informatieborden nieuwe stijl. De proef zou vandaag van start gaan te Amsterdam Amstel. "In plaats van dat op de gele borden de vertrektijden van de treinen worden afgedrukt, wordt op deze borden verwezen naar de reisinformatie die per station wordt aangeboden via smartphone of tablet. Deze informatie wordt verzonden via de WIFI aan boord van treinen en kan worden opgevraagd door als gebruikersnaam de naam van het station in te voeren, en als wachtwoord de desbetreffende datum. Bijvoorbeeld gebruikersnaam RotterdamBlaak en wachtwoord 01042015" aldus Rikus Spithorst van de organisatie. Vorig jaar maakte de organisatie ook al een 1 april grap met de RET.

NS heeft op Twitter op ludieke wijze gereageerd op de 1 april grap van de reizigersorganisatie.