fbpx

NS heeft problemen met uitlezen OV-studentenrecht

11 feb 2010 14:39

De Nederlandse Spoorwegen hebben nog problemen met het uitlezen van het OV-studentenreisrecht. Het probleem doet zich alleen voor bij studenten die vorig jaar al chipten. Conducteurs zien bij hen in eerste instantie het reisrecht van 2009, waardoor conducteurs vaak ten onrechte denken dat een student zijn reisrecht nog moet ophalen. 

Mart Hopman is één van de studenten die tegen het probleem aanliep. "In de bus, tram en metro had ik geen enkel probleem. Maar bij de trein kreeg ik van conducteurs keer op keer te horen dat ik mijn reisrecht voor 2010 nog moest ophalen. Terwijl ik deze naar mijn weten al lang had opgehaald".

Mart Hopman – die ook regelmatig foto´s maakt voor Treinreiziger.nl – vroeg de klantenservice OV-Chipkaart om uitleg. In een reactie laat de klantenservice weten dat het probleem bekend is. "Het is bij ons bekend dat conducteurs het studentenreisrecht 2009 zien als zij de kaart inlezen, als er via een zogenaamde pijloptie verder wordt gekeken, dan pas kan men het studentenreisrecht 2010 zien. Wij raden je aan de conducteur te vragen of hij/zij verder wil kijken." aldus de OV-chipkaart medewerker.