fbpx

NS Hispeed biedt vliegreizigers extra trein naar Brussel en Keulen

15 apr 2010 18:37

NS International laat donderdagavond een extra trein Amsterdam – Schiphol – Brussel rijden en een extra ICE Schiphol – Keulen. Daarmee biedt het spoorbedrijf gestrande reizigers van luchtvaartmaatschappijen een alternatief.  

Keulen
De extra ICE Schiphol – Keulen vertrekt om 21.19 uur en stopt in Nederland ook te Amsterdam Centraal, Utrecht en Arnhem. Normaal gesproken rijden er vanuit Keulen geen rechtstreekse ICE´s naar Duitsland. In Amsterdam Centraal vertrekt de extra trein om 21:41u, ruim dertig minuten later als de laatste reguliere ICE.

Benelux
De extra Benelux Amsterdam – Brussel vertrekt om 21:54 uur uit Amsterdam Centraal. Normaal rijdt deze trein alleen op zondagen en vertrekt op donderdagen de laatste trein al een uur eerder.

Vol
De trein is niet voor iedere bestemming een alternatief. Zo is de Eurostar voor donderdag en vrijdag volgeboekt. Dat zelfde geldt voor de City Night Line naar Kopenhagen. Vrijdag is ook de Thalys vanuit Nederland volgeboekt. Reizigers naar Parijs krijgen het advies om per benelux naar Brussel te reizen. Reizigers kunnen online de beschikbaarheid van treintickets controleren.

Beatrix
Koningin Beatrix, Willem-Alexander en Maxima zijn eveneens reizigers die het vliegtuig hebben moeten verwisselen voor de trein. De koninklijke familie zou per vliegtuig naar Kopenhagen afreizen om daar vrijdag de zeventigste verjaardag van koningin Margrethe (Denemarken) te vieren. Ook het Zweedse en Noorse vorstenpaar wijken uit naar de trein. Zij zouden donderdagavond al aanwezig zijn bij een galavoorstelling in het nationale theater, maar komen nu naar verwachting vrijdag aan.