fbpx

NS Hispeed: stoppen ICE niet aan de orde

11 dec 2009 13:49

Er is geen sprake van dat de ICE in de toekomst mogelijk gaat verdwijnen. Dat stelt NS International in een reactie op een bericht van de Telegraaf. Telegraaf stelde op basis van een brief aan het personeel dat het voortbestaan van de ICE onzeker zou zijn.

"Stoppen met ICE is niet aan de orde. NS International heeft gesprekken gevoerd met DB met als resultaat een gunstiger kostenverdeling van de operatie voor NS International." zegt woordvoerder Ronald Stevens in een reactie. Het gaat om gesprekken over het huidige lopende contract. Daarnaast zijn er omvangrijke marketinginspanningen gemaakt waardoor het aantal klanten moet gaan stijgen.

Het misverstand komt uit een brief die NS International naar haar personeel heeft gezonden. In de brief staat een ongelukkige zin die verkeerd is uitgelegd.

In De Telegraaf werd een anonieme medewerker aan het woord gelaten. Volgens deze medewerker zou NS International 4 miljoen verloren hebben aan problemen met e-tickets. Verder zou er voor ieder rijdend personeelslid vier man op het kantoor zitten. "Deze genoemde verhouding is volstrekt uit de lucht gegrepen. Die verhouding ligt ruim onder de 1 op 1. Van 4 miljoen verlies door verkeerd geprinte tickets is niets bekend." aldus de NS woordvoerder.

Tot slot geeft de woordvoerder van NS International aan dat het verlies schromelijk wordt overdreven. "Er is geen sprake van een jaarlijks verlies van tientallen miljoenen euro’s.Het klopt wel dat ICE tot nu toe altijd verliesgevend is geweest. De nieuwe marketingsplannen in combinatie met de gesprekken met DB moet daar nu verandering in komen."