fbpx

NS Reizigers directeur Ingrid Thijssen verlaat spoorbedrijf

23 jan 2014 18:14

Met ingang van 1 maart 2014 zal Ingrid Thijssen, directeur van NS Reizigers, het spoorbedrijf verlaten. Thijssen was sinds 2011 directievoorzitter van het reizigersbedrijf en werkte 21 jaar bij NS. Eerder was Thijssen directeur Vervoer bij NS Reizigers. Nu verlaat ze de spoorsector en treedt ze toe tot de Raad van Bestuur van Alliander.

Ingrid Thijssen: “Met ontzettend veel plezier en trots kijk ik terug op 21 jaar bij NS. Met elkaar hebben we in die periode grote stappen gezet in de verbetering van onze dienstverlening. NS is een prachtig bedrijf dat me veel kansen heeft geboden.”

Timo Huges, sinds 1 oktober president-directeur prijst Thijssen vanwege de enorme betrokkenheid bij de operationele prestaties van NS. “Onder haar bezielende leiding heeft het reizigersbedrijf de afgelopen jaren zichtbare vooruitgang geboekt,” aldus de topman. De NS-directie heeft een opvolgingsprocedure in gang gezet en verwacht binnen enkele weken een opvolger voor deze verantwoordelijke positie bekend te maken.

Ingrid Thijssen treedt toe tot de Raad van Bestuur van Alliander waar zij, voortbouwend op haar ervaring bij NS, onder meer gaat werken aan een duurzame energievoorziening. 

Foto: Manuel van der Wal.