NS telt voor het eerst half miljoen reizigers per dag

Na de versoepelingen van het reisadvies door het kabinet ziet de Nederlandse Spoorwegen het aantal treinreizigers groeien. Vorige week donderdag en vrijdag namen voor het eerst dit jaar weer meer dan een half miljoen mensen de trein.

Vermijd drukte

De afgelopen week was 40 procent van het gebruikelijke aantal reizigers weer terug in de trein. Voor de coronacrisis vervoerde NS circa 1,3 miljoen reizigers per dag. Vorig jaar daalde dat aantal door de pandemie naar gemiddeld 580.000 reizigers per dag. Op dit moment is het OV weer voor iedereen, maar is het advies wel om drukte te mijden.

Meer treinen

Marjan Rintel, president-directeur van NS: “We verwelkomen iedere reiziger met open armen. We zijn heel blij dat de vrijheid om te reizen terug is en dat we onze reizigers weer kunnen brengen waar zij willen gaan. De komende tijd rijdt NS steeds meer treinen.”

Op dit moment rijdt NS nog niet de volledige dienstregeling. Vanaf 14 juni rijden weer bijna alle treinen. Alleen de speciale nachttreinen voor het uitgaansleven en extra forensentreinen in de spits rijden nog niet. In de nacht en in de spits reizen er nog relatief weinig mensen, geeft de vervoerder als verklaring. Het reguliere nachtnet (Utrecht – Amsterdam – Den Haag – Rotterdam) rijdt wel.

Gerelateerde berichten

This post was last modified on 27 mei 2021 23:26

Bekijk reacties

  • Opvallend dat Translink de OV monitor met de incheckcijfers sinds Pinksteren niet meer bijwerkt.

  • De reizigers komen gelukkig zoetjes aan terug! Nu investeren in nieuwe en gereactiveerde verbindingen in ons land en dat naar de buurlanden! Nu de zomer er aan komt is dat meer dan welkom, maar ook daarna!

  • Leuk voor de NS alleen die buren waar op staat alleen reizen als noodzakelijk die moet nog weg en de mond kapje ook maar dat zie ik nog niet gebeuren

Share

Recent Posts

NS personeel staakt vanaf 24 augustus

Personeel van de Nederlandse Spoorwegen legt volgende week en de week daarna plaatselijk het werk…

2 dagen terug

Dinsdag na 21:00 uur geen treinen van en naar Amersfoort (en geen vervangende bussen)

Van, via en naar station Amersfoort Centraal rijden dinsdag vanaf 21.00 uur geen treinen vanwege…

5 dagen terug

Tekort aan bussen bij werkzaamheden zorgt voor drukte bij station Eindhoven

Bij station Eindhoven Centraal is het zaterdag rond het middaguur erg druk. Door werkzaamheden rijden er geen…

6 dagen terug

Moeizame zomer voor internationale treinreizigers

Volle treinen. Vertraagde treinen. Of zelfs uitvallende treinen. Veel internationale treinreizigers hebben er deze zomer…

6 dagen terug

Machinist neemt (ook) bij NS vertrekproces over van conducteur tijdens proef Airport Sprinter

NS start maandag met het testen van de Airport Sprinter tussen Amsterdam Centraal en Hoofddorp.…

6 dagen terug

NS-staking dreigt: vakbonden bereiden acties voor

Werknemers van de Nederlandse Spoorwegen gaan binnenkort actievoeren. Er wordt onder meer gedacht aan estafettestakingen…

7 dagen terug