Home

NS topman: Plan voor HSL-oost kan weer uit de kast

NS-topman Roger van Boxtel vindt dat de Nederlandse overheid meer moet investeren in snellere infrastructuur. De topman wil de komende periode goede plannen maken om daarmee de politiek te overtuigen. Dat zegt Van Boxtel tegenover Treinreiziger.nl, tijdens de eerste Eurostar-rit Londen – Amsterdam.

Lees het artikel onder de video.

Wat Van Boxtel betreft kan de HSL-Oost bijvoorbeeld weer uit de kast gehaald worden. Van Boxtel: “Ik weet echt wel dat een kabinet niet zegt: alles kan meteen morgen. Maar het is aan ons om goede plannen voor te leggen, en ze zo dwingend te maken dat je er eigenlijk niet meer om heen kunt. Ook als politiek.” Met een HSL-Oost wil Van Boxtel dat Nederland een snelle verbinding naar Berlijn krijgt. De plannen voor de snelle spoorlijn werden in 2001 afgeblazen. Oorspronkelijk was de lijn beoogd tussen Amsterdam, Utrecht, Arnhem en de Duitse grens.

Snelle trein naar Berlijn

Dat NS een snellere verbinding met Berlijn wil, is geen geheim. Eerder dit jaar maakte het spoorbedrijf al bekend dat de huidige trein de komende jaren versneld gaat worden. Die versnelling moet gerealiseerd worden door minder vaak te stoppen en de locwissel in Bad Bentheim te schrappen. Tegenover Treinreiziger.nl vertelden deskundigen dat de trein naar Berlijn met de huidige infrastructuur in het meest ideale scenario al een uur sneller kan.

Voorrang voor internationale treinen

Van Boxtel wijst erop dat een continent als China 300 miljard investeert in snelle treinen. “En wij in Europa nog een beetje leven met de gedachte met eigen dienstregeling eerst voor nationale treinen. En dan pas ga je denken over grensoverschrijdende treinen. Terwijl ik denk: tussen Parijs, Londen, Amsterdam, Brussel, Berlijn en zelfs naar Warschau en Praag kunnen treinen een geweldig alternatief (voor het vliegtuig, red.) vormen.” De topman benadrukt dat de trein bovendien veel beter voor het milieu is.

Gesprekken over trein Amsterdam – Londen

Van Londen naar Amsterdam is de directe trein nu een feit, maar vanuit Nederland moeten treinreizigers naar de Britse hoofdstad naar verwachting tot eind 2019 blijven overstappen in Brussel. Dat komt doordat de Nederlandse en de Britse overheid nog afspraken moeten maken over de beveiliging en grenscontroles. Van Boxtel is daar teleurgesteld over, maar heeft goede hoop dat de eerste trein Amsterdam – Londen toch eerder gaat rijden. “Ik weet dat het onlangs op de agenda heeft gestaan tussen de Britse premier Theresa May en Mark Rutte. En ik zal geen moment onbenut laten om de druk erop te houden.”

This post was last modified on 9 april 2018 22:02

Share

Recent Posts

Sarah bedacht ideale boekingswebsite voor treintickets: ‘Onervaren reiziger weet niet waar hij aan toe is’

Spoorwegmaatschappijen kunnen veel meer vanuit het perspectief van de reiziger denken als het aankomt op…

6 uur terug

Met de trein naar de zon? Treinvakantie Kroatië

Meer Nederlanders zoeken lastminute naar een reis naar de zon, melden verschillende media. Reisorganisaties TUI,…

16 uur terug

Transdev en Keolis verzorgen vanaf eind 2025 ov in Utrecht

Vanaf eind 2025 verzorgen Transdev en Keolis het openbaar vervoer in de provincie Utrecht. Gedeputeerde…

3 dagen terug

Rotterdamse metro’s botsen tegen omgewaaide boom, geen gewonden

Twee Rotterdams metrostellen zijn maandagavond tegen een omgewaaide boom gebotst. Bij het ongeluk raakte niemand…

3 dagen terug

150 jaar Oosterspoorlijn gevierd met historische treinen

150 jaar geleden opende het eerste deel van de Oosterspoorlijn tussen Amsterdam en Amersfoort en…

6 dagen terug

Trein Hengelo – Bielefeld, tickets, dienstregeling en meer (RB 61)

De RB 61, ook wel bekend als de "Wiehengebirgsbahn", is een regionale treinverbinding die de…

6 dagen terug