NS-topman Koolmees wordt ook assistent-conducteur

De nieuwe president-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) gaat de opleiding tot assistent-conducteur volgen. Hij wil weten hoe het werk op de trein is en contact maken met collega’s en reizigers. Dat vertelde de topman op zijn eerste officiële werkdag bij het programma Op1.

Geen garantie

De opleiding tot conducteur duurt een paar maanden. Koolmees zei in het programma Op1 dat hij mee wil draaien om erachter te komen wat NS-medewerkers dagelijks meemaken. “Waar ze tegenaan lopen, om daar van te leren”, aldus Koolmees. Medewerkers hebben de afgelopen tijd gemeld dat zij het gevoel hebben dat er niet naar hen wordt geluisterd, aldus de nieuwe president-directeur. “Dat is een serieus signaal, waar ik mee aan de slag moet.”

Ook Schiphol heeft een nieuwe topman, die op zijn eerste werkdag beloofde de problemen op de luchthaven binnen een jaar op te lossen. ¨Als het ons in een jaar niet lukt, lukt het ons in vier jaar ook niet. Ik garandeer u, u heeft niet meer tijd en ik ook niet dan een jaar’’ stelt de nieuwe Schiphol-directeur Ruud Sondag. Koolmees wilde op zijn eerste werkdag geen garantie geven dat de problemen bij NS binnen één jaar zijn opgelost. Hij legde uit dat er nu veel personeel geworven wordt, maar de komende periode ook veel personeel met pensioen gaat.

Uitdagingen

De komende periode zal NS de dienstregeling in elk geval eerst nog verder afschalen. Zo gaan er vanaf 7 november nog minder treinen rijden, en gaat half december de nieuwe dienstregeling in met fors minder treinen. Verdere treinuitval hoopt het spoorbedrijf te voorkomen door kantoorpersoneel en particuliere beveiligers conducteurs te laten ondersteunen. Niet alle vakbonden zijn echter enthousiast om kantoorpersoneel in te zetten. Aan Koolmees de taak om enerzijds het vertrouwen bij het personeel te winnen, maar anderzijds ook de tevredenheid van treinreizigers terug te brengen.

Een andere uitdaging die Koolmees heeft is de hoofdrailnetconcessie binnen trekken. Weliswaar is het kabinet voornemens het kernnet opnieuw aan NS te gunnen, maar andere spoorbedrijven voeren juridische procedures om dit te voorkomen.

Directie als rijdend personeel

Dat een topman een opleiding volgt om het rijdend personeel te kunnen ondersteunen is overigens niet uniek. Voormalig directeur Bert Meerstadt was naast topman ook machinist. Ingrid Thijssen, die directeur is geweest over de reizigerstak, draaide conducteursdiensten mee. Merel van Vroonhoven volgde destijds eveneens de opleiding tot conducteur.

(c) ANP / Treinreiziger.nl

This post was last modified on 2 november 2022 09:18

Share

Recent Posts

Deze week wordt er gewerkt (met een zachte G) aan het spoor tussen ‘s-Hertogenbosch en Tilburg/Boxtel

Door werkzaamheden bij Vught rijden er van dinsdag 18 juni t/m zondag 23 juni geen…

8 uur terug

Trein Hengelo – Bielefeld valt nog steeds vaak uit

Nog steeds valt de trein vanuit Hengelo naar Bielefeld veel vaker uit dan gemiddeld. Dit…

10 uur terug

Wanprestatie trein Hengelo – Duitsland zorgt voor extra kosten (voor de belastingbetaler)

De treinverbinding tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld gaat de belastingbetaler in Overijssel aanzienlijk meer…

11 uur terug

Nog nooit zoveel treinreizigers naar voetbalkampioenschap

Er is nog nooit zoveel treinverkeer naar een internationaal voetbaltoernooi geweest als tijdens het vrijdag…

2 dagen terug

In beeld: Dit zijn de nieuwe ICE-treinen (in 30 foto’s)

Vanaf 15 juni 2024 is het een feit. De oude ICE-treinen zijn vervangen door nieuwe…

3 dagen terug

NS verwelkomt nieuwe ICE-treinen op de route Amsterdam – Frankfurt

Zaterdag heeft NS-directeur Heike Luiten officieel de nieuwe ICE 3neo in Nederland verwelkomd. De treinen…

3 dagen terug