fbpx

NS trekt klacht tegen ProRail in

29 jul 2009 20:18

De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft een klacht die het bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) tegen spoorbeheerder ProRail had ingediend, ingetrokken. Dat meldt persbureau ANP.

ProRail wilde aanvankelijk het spoortarief flink verhogen, maar daar is de spoorbeheerder op teruggekomen. Dat heeft NS-woordvoerder Ronald Stevens woensdag laten weten.

‘Wij zijn er helemaal uitgekomen met ProRail. Zij hebben een nieuw voorstel gedaan waar wij prima mee kunnen leven’, aldus Stevens tegenover het ANP. ProRail liet eerder deze maand weten een nieuw, lager tariefvoorstel voor 2010 voorgelegd te hebben aan gebruikers van het spoor. Aanvankelijk lag de spoorbeheerder met de NS in de clinch, omdat het de tarieven voor het gebruik fors wilde optrekken. Dat zou ertoe leiden dat ook de prijs van een treinkaartje flink omhoog zou moeten.

Dat was reden voor verkeersminister Camiel Eurlings om zich met de zaak te bemoeien. Eurlings liet weten dat hij niet wilde dat de tarieven van NS extreem zouden stijgen. Voor 2010 zullen de treinprijzen met 1,85 procent stijgen.