fbpx
Foto: archief

NS verbetert dienstregeling in Noord-Holland

24 apr 2015 15:18

Op eerder aandringen van Rover zal NS per 14 juni de dienstregeling in Noord-Holland op een aantal punten verbeteren. De Sprinter Amsterdam – Zandvoort wordt op sommige momenten sneller doordat de wachttijden in Haarlem worden ingekort. De intercity Amsterdam – Enkhuizen zal in de avondspits weer stoppen op Hoorn Kersenboogerd.

Door een conflict met goederentreinen moet de Sprinter Amsterdam – Zandvoort nu nog in 13 gevallen per dag 10 minuten wachten op station Haarlem. Rover heeft erop aangedrongen dit stationnement te verkorten. Volgens berekeningen zou dit mogelijk zijn bij een ander gebruik van perronsporen in Haarlem. NS en ProRail hebben dit voorstel nu overgenomen. Hierdoor krijgt een aantal Sprinters, waaronder de voor forenzen belangrijke Sprinter van 17:49 uit Amsterdam Centraal, weer de normale korte halteertijd. Bij de overige treinen gaat de stationnementstijd terug van 10 naar 6 minuten.

Hoorn Kersenboogerd 
Vanaf 14 juni stoppen de extra spits-intercity’s Amsterdam – Enkhuizen in de avondspits weer in Hoorn Kersenboogerd en krijgen de reizigers hier broodnodige ruimte en meer reismogelijkheden terug. De stop van spits-intercity’s op Kersenboogerd verviel in 2014 omdat er geen passende dienstregeling meer kon worden gemaakt, onder meer vanwege werkzaamheden bij Schiphol. Sindsdien komen er over zowel de ochtend- als avondspits regelmatig klachten over overvolle sprinters. Rover blijft er dan ook op aandringen ook de stop in de ochtendspits zo spoedig mogelijk te herstellen.