fbpx

NS verkoopt fors meer treintickets naar Londen door Olympische Spelen

27 jul 2012 16:14

De eerste olympische trein met Oranjefans is vrijdag vanuit Rotterdam (met transfer in Brussel) vertrokken naar Londen. Volgens de NS komt daarmee de supportersstroom naar de Olympische Spelen echt op gang. Het spoorbedrijf verkocht tot nu toe vijftig procent meer treinkaartjes naar Londen dan vorige zomer.

  • Treintickets vanuit Nederland naar de Olympische Spelen via NS International;
  • Treintickets vanuit België naar de Olympische Spelen via NMBS.

Stena Lines
De overtocht van Oranjesupporters met de boot loopt nog minder voorspoedig, laat een woordvoerder van Stena Line vrijdag weten. Van de vijfduizend extra plaatsen op de boten, zijn er tot nu toe pas duizend geboekt. De zegsman verwacht wel dat de verkoop vanaf het weekend aantrekt. "Zodra de eerste medailles binnen zijn, zullen meer mensen het olympisch gevoel krijgen en naar Londen willen."

Oranje
In totaal verwacht de NS zesduizend supporters naar Londen te brengen. In de eerste trein zat de sfeer er volgens een woordvoerder goed in bij de reizigers. De fans konden er in de stemming komen voor de opening en de eerste wedstrijden van de Spelen door zich vrijdag alvast oranje te schminken tijdens een workshop.

Londen Park
NS heeft als sponsor van NOC*NSF extra aandacht voor de Olympische Spelen. Zo is het station Leiden Centraal tijdens de Olympische Spelen veranderd in een Londen Park. Daar zijn de wedstrijden te volgen op grote schermen en zijn er clinics met  oud-olympische sporters. Het Londen Park in Leiden is donderdag geopend door Michiel Noy (directeur NS Stations) en wethouder Roos van Gelderen (Gemeente Leiden).

Brussel
Eurostar zet vanwege de Olympische Spelen extra treinen in tussen Londen en Brussel en tussen Londen en Parijs. Gedurende de Olympische Spelen rijden er tot twintig treinen per dag tussen Londen en Parijs en dertien per dag tussen Brussel en Londen (normaal negen tot elf).

KLM
KLM zet geen extra capaciteit in naar Londen. De boekingen op de reguliere vluchten lopen goed, laat een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij weten.

(c) Treinreiziger.nl / Novum