fbpx

NS voorspelt donderdag drukte rond Den Bosch: 80 bussen per uur

23 jun 2013 13:36

De Nederlandse Spoorwegen waarschuwen voor grote drukte rond station Den Bosch vanaf donderdag. Ten noorden van het station worden een oude spoorbrug en versleten spoor vervangen waardoor er 15 dagen geen treinen rijden tussen Den Bosch en Zaltbommel/Oss.

Vooral donderdag en vrijdag, als vakanties nog niet zijn begonnen, zijn spannend. "Mijd Den Bosch als het kan. Het wordt gewoon heel druk´´, zegt NS-regiodirecteur Jeroen Alting van Geusau over die twee dagen.

80 bussen
Gemiddeld moeten vanaf donderdag 4000 mensen per uur met de bus worden vervoerd. Per uur rijden 80 bussen. Vanaf de voorzijde van het station vertrekken bussen richting Oss en Nijmegen en vanaf de achterzijde voor de richting Utrecht. Vanaf Zaltbommel rijden er weer Intercity´s richting Utrecht.

400 man
De oorspronkelijk geplande 11 dagen bleken te krap voor al het werk waardoor de stremming al begint terwijl nog veel forenzen en scholieren reizen. Er wordt tot en met donderdag 11 juli gewerkt. Vanaf donderdagmiddag 11 juli ligt zelfs al het treinverkeer van en naar Den Bosch stil. Er wordt dag en nacht gewerkt door in totaal 400 man.

Doorstroming
Een nieuwe, stillere betonnen spoorbrug wordt op zijn plaats geschoven en het aantal wissels aan de noordzijde wordt gehalveerd. Het is allemaal nodig voor de verdubbeling van het spoor, waardoor kruisende treinen van en naar Utrecht en Nijmegen niet meer op elkaar hoeven te wachten en de kans op verstoringen kleiner wordt.

Op tijd klaar
Spoorbeheerder ProRail garandeert dat het werk ondanks een ´bijzonder strakke planning´ op tijd klaar is. In april 2014 wordt het spoor ten zuiden van station Den Bosch nog vernieuwd. Er is dan gedurende 18 dagen geen treinverkeer mogelijk van en naar Tilburg en Eindhoven. Medio 2014 wordt het werk volledig afgerond.

(c) ANP