fbpx

NS vreest doelen in 2013 mogelijk niet te halen

27 mrt 2013 12:10

De Nederlandse Spoorwegen twijfelen of ze de afspraken uit het Vervoersplan 2013 na kunnen komen. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdag.

De directeur Vervoer – Wim Fabries – sprak dinsdag met Kamerleden. "We zullen eveneens moeite hebben deze waarden in 2013 te halen", vertelde directeur Fabries in de Tweede Kamer. Volgens hem moet NS als bedrijf ´geld verdienen´, wat conflicten kan opleveren met de wens van meer gemak en comfort. Zoals de garantie van een zitplaats. Volgens het AD gelooft de bestuurder stellig dat ´de basisprestaties niet kunnen verbeteren zonder enorme extra investeringen´.

Verschillende Kamerleden reageerden kritisch op het verhaal van de NS-directeur. Zo vindt VVD´er Betty de Boer dat de Nederlandse Spoorwegen eindelijk eens de klant centraal moeten stellen. "Deze slechte prestaties zijn heel verontrustend", citeert de krant het Kamerlid. 

NS heeft een voorwaardelijke boete opgelegd gekregen van 2,75 miljoen euro voor de prestaties in 2012. Die boete kan kwijtgescholden worden als de prestaties in 2013 beter zijn. In de toekomst krijgt de NS-top geen bonus meer als het bedrijf op onderdelen wordt beboet.