fbpx

NS werkt aan betere compensatieregeling

20 jan 2011 21:07

(Novum) – Er komt mogelijk een nieuwe compensatieregeling voor treinreizigers die vorige maand hebben geleden onder het winterweer. Dat verwacht NS-directeur Bert Meerstadt, zei hij donderdag aan het eind van de hoorzitting in de Tweede Kamer.

Eerder op de dag kraakte reizigersvereniging Rover harde noten over de manier waarop klanten nu worden gecompenseerd. Een vertegenwoordiger noemde die ´armetierig´. Rover is de afgelopen tijd platgebeld door ontevreden reizigers, vertelde hij.

Meerstadt wees op de reguliere compensatieregeling."Anders dan onze Belgische collega´s doen wij geen beroep op overmacht. Reizigers die meer dan 30 minuten vertraging hebben opgelopen kunnen een beroep doen op de reguliere regeling Geld terug bij Vertraging".

Om de spits te ontlasten heeft het spoorbedrijf verder een aantal acties voor vaste klanten. Daarmee hoopt het bedrijf dat mensen de spits zullen mijden. De reizigersvereniging Rover eist een meer substantiële vergoeding. Rover nam hier al eerder geen genoegen mee. Ook de PVV maakte zich tijdens de hoorzitting hard voor een "betere compensatieregeling". 

NS en Rover hebben donderdagmiddag kort overlegd over de compensatieregeling. Dat heeft nog niets opgeleverd, zei Meerstadt. Maar hij verwacht dat nader overleg ´een vruchtbare oplossing´ oplevert.