fbpx

NS zoekt duizenden medewerkers

01 aug 2012 9:35

De NS heeft vanwege het vergrijsde personeelsbestand dringend behoefte aan nieuwe medewerkers. Dit jaar moet het spoorbedrijf al ongeveer 3300 nieuwe mensen aantrekken. Dat heeft de NS woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

In de eerste zes maanden van het jaar contracteerde de NS al zeventienhonderd nieuwe medewerkers, onder wie vierhonderd nieuwe conducteurs en machinisten. Ook zijn tientallen monteurs aan de loonlijst toegevoegd en is het horeca- en winkelbedrijf van de NS, Servex, dat inmiddels onder NS Stations valt, erg actief geweest op de wervingsmarkt met achthonderd man nieuw personeel.

In de komende maanden gaat de NS op zoek naar nog meer mensen. Die noodzaak is ontstaan doordat het bedrijf relatief veel 50-plussers in dienst heeft. Ook de groei van Servex jaagt de personeelsbehoefte aan.

Het spoorbedrijf probeert schaarse nieuwe technici te lokken door hen een baangarantie te verstrekken. Daarnaast is de NS een mbo-opleiding tot machinist gestart in samenwerking met het ROC in Amsterdam en wordt een interne opleiding begonnen voor mbo-technici.

Novum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *