fbpx

NS.nl onbereikbaar

28 jun 2011 16:47

Reizigers die de website van de NS raadplegen op zoek naar actuele reisinformatie krijgen dinsdagmiddag geregeld nul op het rekest. Doordat veel reizigers aan het eind van de middag op de website kijken hoe ze met de aangepaste dienstregeling van de spoorwegen naar huis moeten komen, is de site geregeld onbereikbaar.

Rond 16:00 uur komen de eerste meldingen binnen dat de website onbereikbaar is. Reizigers krijgen op dat moment een melding dat de NS-website niet bereikbaar is vanwege een storing. De klantenservice van de NS meldt rond 17.00 uur dat de website inderdaad moeilijk bereikbaar is. Een woordvoerder van de spoorwegen ontkent rond 18.00 uur dat de site er helemaal uit ligt. "Hier doet hij het gewoon."

Mobiele website
De mobiele website van de NS, bedoeld voor mobiele telefoons, is wel gewoon bereikbaar. Op deze uitgeklede site is echter niet alle informatie van de normale site te vinden. Informatie over abonnementen of openingstijden van fietsenstallingen is op dit moment dus moeilijk of niet te raadplegen.

Extra servers
Eerder op de dag zei een NS-woordvoerder dat er sinds de problemen met de dienstregeling afgelopen winter door de sneeuw veel servers bij zijn geplaatst. Volgens de zegsman was het echter onmogelijk om altijd op dergelijk piekverkeer voorbereid te zijn.

Evalueren
"Online bereikbaarheid is voor ons heel belangrijk, en we houden het in de gaten", laat een andere woordvoerder iets voor 18.00 uur weten. "Achteraf zullen we de gang van zaken evalueren. Mocht het nodig zijn, dan trekken we natuurlijk onze conclusies." Later op de avond werkt ns.nl soms wel, en dan weer niet.

Aangepaste dienstregeling
De NS besloot maandag om vanwege het verwachte noodweer voor dinsdag een pendelrooster in te stellen. Verschillende lijnen zijn geschrapt of opgeknipt. Daardoor wordt volgens de woordvoerder ruimte gecreëerd om problemen op te vangen. Tot 20:30 uur had het spoor nauwelijks problemen door het weer. Maar na 20:30 uur is het treinverkeer op diverse plekken ontregeld door blikseminslagen.