fbpx

Olympisch team per trein terug naar Nederland

13 aug 2012 12:21

Om 11:00 uur is maandag het Olympic Team Netherlands vanuit Londen vertrokken met de Eurostar richting Brussel. Daar zullen de Olympiërs overstappen op een speciale Thalys naar Den Bosch, waar de sporters zullen worden gehuldigd.

Behalve de Nederlandse sporters keren ook de Franse en Belgische sporters per trein terug. De sporters zijn vertrokken vanaf Londen St. Pancras, het station waar ook de gebruikelijke Eurostar van vertrekt. 

Aan boord van de Eurostar bevonden zich sporters met 6 gouden, 6 zilveren en 8 bronzen medailles. In totaal vervoerde de trein zo´n 200 sporters.

De topsporters zijn om 16:02 aangekomen in Den Bosch, waar Burgemeester Rombouts van Den Bosch hen stond op te wachten. Na de ontvangst werden eerst de bronzen medaillewinnaars naar het podium geleid, waar ze één voor één aan het publiek werden gepresenteerd.

Na de bronzen medaillewinnaars kwamen de sporters aan de beurt die zilver en goud hebben gewonnen. De sporters reageren na aankomst enthousiast. Sprinter Churandy Martina: ´´Ik ben blij man, heel blij! Mooi om met de trein hier aan te komen, de reis was heel leuk."

Ongeveer 12.000 mensen zijn naar Den Bosch gekomen om de huldiging te kunnen bijwonen. Volgens de burgemeester zijn de poorten van de stad nu gesloten omdat er niemand meer bij kan.

  • De video begint na ongeveer 17 seconden.