fbpx

Onderzoek hogesnelheidstrein Fyra biedt aanknopingspunten

01 okt 2009 22:23

 (Novum) – Het onderzoek naar de hogesnelheidstrein Fyra – welke tussen Amsterdam en Rotterdam rijdt – biedt aanknopingspunten voor verbeteringen. Volgens een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail is inmiddels duidelijk in welke richting de oplossing gezocht moet worden. Welke richting dat is, wil de woordvoerder donderdagavond nog niet bekendmaken. 

De hogesnelheidstrein Fyra werd donderdag stilgelegd omdat ProRail meldingen doorkreeg die op een storing kunnen duiden. ProRail kreeg meldingen in de systemen die onder meer te maken hebben met de werking van de seinen en de wissels. Van een storing is geen sprake, maar ProRail wilde daarom uitzoeken waarom het systeem toch meldingen geeft.

De lijn werd stilgelegd, zodat ProRail het onderzoek goed kon uitvoeren. De hele dag heeft onderzoek plaatsgevonden. “De uitkomsten worden nu verder uitgewerkt. We werken aan een technische oplossing.” Wanneer de trein weer gaat rijden, is nog onduidelijk. Mogelijk dat daar vrijdag meer over bekend wordt.

De Fyra-trein is, als hij rijdt, twintig minuten sneller dan de normale trein. De Fyra rijdt sinds 7 september op werkdagen één keer per uur.